Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Szerencsés sorsolás Wimbledonban

2004.06.17. 16:28
Mandula Petra a selejtezőből kap ellenfelet, Kaprosé nincs az első százban, Czink pedig a 29. kiemelttel méri össze erejét az idény harmadik Grand Slam-tenisztornáján, Wimbledonban, füvön.
Elkészítettek a hétfőn kezdődő angol nyílt teniszbajnokság főtáblájának sorsolását a világranglistán 38. Mandula Petra a Roland Garroshoz hasonlóan selejtezőből érkező ellenfelet kapott.

Mandula harmadik győztes meccsére készül

Legjobban jegyzett játékosunk eddig két alkalommal - tavaly a kiemelt svájci Schnydert verte, aztán kikapott az üzbég Tuljaganovától - hagyta el a legnagyobb múltra visszatekintő Grand-Slam-verseny pályáját, ám most megszerezheti második győzelmét. Ha nem, akkor ismét visszacsúszhat a ranglistán, pedig három hete már a harmincadik is volt, és ennek megfelelően kiemelték.

A rangsorban a 46. Kapros a bosnyák Mervana Jugic-Salkiccal (102.), míg Czink (80.) a 27. helyen kiemelt, a kemény pályán általában eredményes játszó ausztrál Alicia Molikkal (29.) játszik.

Czink az olimpiai kvótáért is játszik

Utóbbinak az olimpiai részvétel szempontjából igen fontos a jó szereplés, sikere esetén nagy lépést tehetne előre a kvótaszerzés érdekében. (Indulási jogot a világranglistás helyezés alapján lehet szerezni.)

"Eddig egyszer játszottam Mervanával, igaz salakon, s akkor sérülés miatt sajnos fel kellett adnom a meccset" - mondta az MTI-nek Kapros Anikó, aki éppen csütörtökön tette le sikerrel az érettségi vizsgáját.

A Roland Garros győztesével játszhat Kapros

"Hogy mi lesz füvön, azt nem tudom, mindenesetre a felkészülésem sikerült, és bízom abban, hogy eredményes lehetek. Annyit tudok elmondani ellenfelemről, hogy az adogatása nagyon jó, viszont nekem a fogadás az erősségem. Remélem, túljutok az első fordulón, ám akkor nagyon-nagyon veszélyes ellenfél jöhet: Anasztaszja Miszkina, a Roland Garros idei bajnoka. (Ő füvön korántsem annyira veszélyes, mint salakon.)

Kaprosnak azért is fontos, hogy megnyerje első meccsét, mert tavaly a harmadik fordulóban búcsúzott, és ha nem védi meg világranglistás pontjait, akkor akár húsz helyet is visszacsúszhat.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.