Tiger Woods a világ leggazdagabb sportolója

2004.06.18. 16:53
Az amerikai Forbes gazdasági magazin kimutatása szerint a sportolók között a golfozó Tiger Woods kereste a tavalyi évben a legtöbb pénzt, szoros versenyben megelőzve Michael Schumachert. Agassi Beckham elé került, a kosarasoknál a már visszavonult Jordan a listavezető, a nőknél Serena Williams bizonyult a legjobbnak és leggazdagabbnak.
A golfozó Tiger Woods megőrizte vezető helyét a sportolók jövedelem szerint ranglistáján az amerikai Forbes magazin szerint. Előnye azonban csökkent a hatszoros világbajnok Forma-1-es pilóta, Michael Schumacherrel szemben.

Beckham csak a nyolcadik

Tiger Woods
A 2002-es évben még több millió dollár volt köztük a különbség, idén ez mindössze 300 ezer dollárra csökkent. (A sztárok közötti abszolút sorrendben Woods apanázsa a második helyre elegendő, csak a színész-rendező Mel Gibson tehetett nála többet zsebre.) Várszegi Gábor becsült vagyona 40 milliárd forint, Woods egy év alatt több mint 17 milliárdot keresett.

A dobogó harmadik fokára Peyton Manning léphetett fel. Ezek után három kosaras következik, majd André Agassi, aki tavaly megnyerte az Austral Opent. Agassi épp a legjobban kereső futballistát, David Beckhamet előzi meg.

De la Hoya nem fért be a tízbe

A legtöbbre taksált baseball játékos, Alex Rodriguez holtversenyben tudta beverekedni magát a top tízbe. (Igaz ő épp a színész, Jennifer Aniston előzi meg a Forbes százas listáján, aki 2002-ben még az első volt.)

Az öklözők is visszaestek az elmúlt évben, hiszen Oscar de la Hoya csak a tizenkettedik 22 millióval, míg Roy Jones vagy Tyson nem még nála is jóval kevesebbet kasszírozhatott.

Kurnyikova alig rosszabb a teniszezőknél

A nők közül a teniszező Serena Williams tízmillió dollárral a legjobb - összetettben a tizenhatodik hely az övé -, így maga mögé utasítja a világranglista-vezető belga Henint. Az ugyancsak belga Clijsters hétmilliót kapott a tavalyi évben - így is elébe került a korábbi elnök, Bill Clintonnak -, és mindössze egy millióval előzte meg a volt teniszező, de ma már sokkal inkább a modellkedésből orosz Kurnyikovát.

A legjobbak:
1. Tiger Woods (golfozó) 80.3 millió dollár (17 milliárd ft)
2. Michael Schumacher (autóversenyző) 80 (16.9 md ft)
3. Peyton Manning (amerikai futballista) 42 (8.9 md ft)
4. Michael Jordan (kosaras) 35 (7.4 md ft)
5. Shaquille O' Neal (kosaras) 32 (6.75 md ft)
6. Kevin Garnett (kosaras) 30 (6.33 md ft)
7. André Agassi (teniszező) 28.5 (6 md ft)
8. David Beckham (futballista) 28 (5.9 md ft)
9. Kobe Bryant (kosaras) 26.2 (5.52 md ft)
10. Grant Hill (kosaras) 26 (5. 49 md ft)
Alex Rodriguez (baseball) 26