Kapros továbbjutott, Czink kiesett Wimbledonban

2004.06.21. 21:44
Az angol nemzetközi teniszbajnokság első napján két magyar versenyző lépett pályára. Elsőként - négyszeri esőszünet után - Kapros Anikót szólították, aki a bosnyák Jugics Szalkicsot három játszmában verte. Czink Melinda a papírformának megfelelően két szettben kapott ki, Mandula Petra meccsére kedden kerül sor.
Alighogy elkezdődött az idei év harmadik Grand Slam-tornája, negyedóra után abba is kellett hagyniuk a mérkőzéseket a játékosoknak, mert jött az első esőszünet. Ezt még három követte, ily módon a magyar versenyzők kora délután helyett csak - helyi idő szerint - hat óra után léphettek pályára.

Érettségi után - győzelem

A kilences pályán a tavaly a selejtezőből a harmadik fordulóig jutó Kapros Anikó játszott a mieink közül elsőként a nálánál több mint ötven hellyel gyengébben rangsorolt bosnyák Jugics-Szalkiccsal. Az érettségijét pár napja megszerző Kapros a 46. helyen áll, míg 190 centire nőtt riválisa a 102. pozíciót foglalja el.

A találkozót Szalkics kezdte, és ha nehezen is, de hozta első az első gémet. Ezek után 4:4-ig fej-fej mellett haladtak, aztán Kapros elvette ellenfele adogatását, és mivel a saját szerváinál is több pontot ért, az övé lett az első játszma.

Kapros Miskinával játszik a második fordulóban

A második szettben első kísérletre egyiken sem tudták hozni az adogatásukat, így lett 1:1. Aztán jobban koncentráltak, de 3:2-nél Kapros ismét rontott, majd még egyszer, így 6:2-re alulmaradt. Kapros olykor kapkodva játszott, és biztos vezetése után sem volt képes megnyerni szervagémjeit.

A döntő szettben Anikó első fogadóesélyét kihasználta, és mivel a sajátjánál is figyelt - igaz két "bréklabdát" is hárítania kellett -, növelte előnyét. A folytatásban csak őriznie kellett előnyét, ennek a feladatnak nemcsak eleget tett, hanem felül is múlt: még egyszer elvette Szalkics adogatását, és így a második fordulóba jutott, ahol a Roland Garros győztesével, az orosz Miskinával találkozik.

Czink a második szettben egyenrangú partner volt

A Wimbledonban először fellépő Czink Melinda(80.) némileg lámpalázasan kezdett a 29. kiemelt ausztrál Molik ellen, minek következtében gyorsan, percek alatt 4:0-s hátrányba került, aztán riválisa adogatásánál bizonyult jobbnak, mert az ütései - különösen fonák oldalról - pontosabbak lettek.

Mindez azonban csak átmeneti fellángolás volt, mert két gyors gémmel valamint két ásszal besöpörte a szettet.(6:1) A második játszmában Czink alkalmazkodott a pályához, aminek meg is lett az eredménye, hiszen szép pontokat szerzett, többször megfuttatta nevesebb és jegyzettebb riválisát, ám Molik roppant kemény adogatásaival nem tudott mit kezdeni. Így szépítési esélyei nem voltak, de a második felvonásban 6:4-et ért el.