Mandula Petra kiesett Wimbledonban

2004.06.22. 15:33
Az angol nyílt teniszbajnokság első fordulójában legrangosabban jegyzett teniszezőnk 6:3, 6:3-ra kapott ki a spanyol Nuria Llagostera Vivestől. A női egyesben így már csak Kapros Anikó van versenyben, aki szerdán a 2. helyen kiemelt, idei Roland Garros-győztes orosz Miskina ellen lép pályára.
Hiába örült minden teniszrajongó az angol nyílt teniszbajnokság női egyese első fordulójának sorsolásakor, kedden kiderült, csak Kapros Anikó folytathatja a küzdelmeket. A rangsorban 46. Kapros a bosnyák Mervana Jugic-Salkiccal (102.), míg Czink (80.) a 27. helyen kiemelt, a kemény pályán általában eredményes játszó ausztrál Alicia Molikkal (29.) kezdett és a papírforma szerint az Australian Open három évvel ezelőtti junior győztese továbblépett, míg Czink búcsúzott.

Úgy tűnt a legkönnyebb dolga a világranglistán 38. helyen álló Mandula Petrának lesz, aki a jelenlegi 155. helyezett spanyol Nuria Llagostera Vives ellen léphetett pályára. A spanyol hölgy a selejtezőkből került be a wimbledoni torna főtáblájának nyitókörére.

Itt aztán két szettben, 6:3, 6:3 arányban legyőzte az indiszponáltan játszó magyar hölgyet. A spanyol végig jobb volt, háromszor is elvette jóval esélyesebb vetélytársa adogatását, míg Mandulának ez egyszer sem sikerült. "Ellenfelem remekül szervált, én viszont nem találtam a megfelelő ritmust Remélem párosban Els Callensszel jobban szerepelünk majd"-mondta az MTI-nek a magyar játékos.

Mandula vereségével minden bizonnyal még lejjebb csúszik a világranglistán, pedig pár hete még a harmincadik helyen állt, a Roland Garroson kiemelt is volt.