Serena Williams negyvenöt perc alatt végzett Capriatival

2004.06.30. 19:20
Elmaradt az előzetesen várt nagy küzdelem a S. Williams-Capriati negyeddöntőben. Az elmúlt két kiírás győztese mindössze hromnegyed óra alatt "végzett" riválisával. Serenára az elődöntőben a francia Mauresmo lesz. A hazai szurkolók nagy bánatára búcsúzni kényszerült Tim Henman is akit az új horvát sztár, Ancic búcsúztatott.
Az első helyen kiemelt amerikai Serena Williams magabiztos játékkal, két játszmában győzte le honfitársát, a hetedikként rangsorolt Jennifer Capriatit az angol nyílt teniszbajnokságon, s ezzel bejutott a női egyes elődöntőjébe. Az elmúlt két év wimbledoni bajnokának mindössze 45 perc alatt sikerült visszavágnia vetélytársának az idei Roland Garros negyeddöntőjében elszenvedett vereségért.

Serena ellenfele Amelie Mauresmo lesz, miután három játszmában, 1 óra 42 perc alatt legyőzte az argentin Paola Suarezt. A francia klasszis tavaly sérülés miatt nem játszott Wimbledonban, két éve a legjobb négy között éppen a későbbi bajnok S. Williams búcsúztatta, meglehetősen "egyoldalú" mérkőzésen (6:2, 6:1).

Eredmények:
Női egyes, negyeddöntő:
Mauresmo (francia, 4.)-Suarez (argentin, 9.) 6:0, 5:7, 6:1
S. Williams (amerikai, 1.)-Capriati (amerikai, 7.) 6:1, 6:1

A férfiaknál hatalmas meglepetésre elsőként Mario Ancic jutott be a férfi egyes elődöntőjébe, miután meglepetésre három játszmában, 2 óra 12 perc alatt legyőzte a hazaiak reménységét, Tim Henmant. A 20 esztendős horvát tehetség végig remekelt, nagyon magabiztosan nyerte saját adogatójátékait, az alapvonalon hallatlanul pontos, a hálónál pedig könyörtelen volt.

A spliti születésű játékos - akit sokan már most az új Ivanisevicnek tartanak - pályafutása legjobb eredményét érte el Grand Slam-tornán, Wimbledonban 2002-ben a második, tavaly pedig már az első körben kiesett. A világranglista 63. helyén álló Ancic a legjobb négy közé jutásért a második helyen kiemelt Andy Roddick ellenlép pályára. Roddick a tizenkettedik helyen rangsorolt holland Sjeng Schalken ellen diadalmaskodott három szettben.

Eredmények:
Férfi egyes, negyeddöntő:
Ancic (horvát)-Henman (brit, 5.) 7:6 (7-5), 6:4, 6:2
Roddick - Schalken 7:6 (7-4), 7:6 (11-9), 6:3