Kettesbe vált a Sport1

2004.07.19. 18:39
Kora ősztől új csatornát indít a Sport1, amely szintén a sportra koncentrál és a Sport2 nevet viseli majd.
A szeptemberben négyéves Sport1, a nevettetésre specializált Humor1 csatorna beindítása után kora ősszel újabb bővítést hajt végre: beindul a szintén sporttal foglalkozó "2-es".

A Sport2 a tartalom strukturálását szolgálja majd, hiszen augusztustól a cég már az öt legjelentősebb nyugat-európai bajnokság küzdelmeit közvetíti. A most induló idényben a francia első liga küzdelmeit is figyelemmel lehet már kísérni a Sport1-en - mondta el az Indexnek Máté Pál, a csatorna főszerkesztője.

A gárdában nem hoz nagy változást a bővítés. Máté Pál néhány új munkatárs érkezésével számol a Sport2 beindítása kapcsán.

Több motorsport?

Ezentúl szinte minden izgalmas találkozót élőben követhetnek majd a nézők, a műsorkészítők pedig nem kényszerülnek arra, hogy később adjanak le egyes meccseket. "A tévézők maguk szerkeszthetik majd az adást, hiszen ha úgy tartja kedvük, átkapcsolhatnak az angol bajnokiról a német mérkőzésre" - mondta el Máté, aki hozzátette: egy héten 14-15 élő közvetítés látható a Sport1-en.

A motorsportokra is jobban koncentrálnak majd a 2-es beindításával, de a főszerkesztő konkrétummal még nem szolgált, hogy az eddigiek mellett milyen versenysorozatok lesznek majd láthatóak a képernyőn.