Veretlenül nyerte az Unicum-kupát a pólóválogatott

2004.08.01. 21:33
A spanyolok és a németek magabiztos legyőzése után vasárnap délelőtt már tornagyőztesként szállhatott vízbe a négycsapatos férfi vízlabda Unicum Kupa zárómeccsén a házigazda magyar válogatott a görögök ellen. Az olimpiai címvédőnek ez volt az utolsó hazai fellépése az athéni játékok előtt.
A zárómeccsig is imponáló játékkal rukkolt elő a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai Unicum-kupán: a friss Világliga-győztes együttes a spanyolokat 9-1-re, a németeket 15-8-ra győzte le, így a vasárnapi utolsó meccsre már tornagyőztesként szállhattak a medencébe Benedekék. Két hete, a Vl-elődöntőben 10-5-re nyert Kemény Dénes csapata az olimpiai házigazda ellen, és a két válogatott összmérlege is nekünk kedvezett: az eddigi 48 mérkőzésből - egy döntetlen mellett - csupán egyet veszített el a magyar válogatott.

Győztek a lányok is
Vasárnapi utolsó mérkőzését megnyerve összességében három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta szereplését az itáliai nemzetközi tornán a magyar női vízilabda-válogatott. Az athéni olimpia nyolc résztvevőjéből hatot felvonultató viadalon záróellenfélnek az Ázsia-bajnok kazahok jutottak, akiket Faragó Tamás tanítványai igen magabiztosan vertek meg hét góllal. Különösen a csapatkapitány Stieber Mercedes volt elemében, aki egymaga négy gólt lőtt. A magyarok helyezése a késő esti mérkőzések eredményének függvénye. Magyarország-Kazahsztán 14-7 (5-0, 3-2, 3-4, 3-1) , A magyar góldobók: Stieber 4, Kisteleki 3, Zantleitner 2, Drávucz, Pelle, Primász, Valkay Á., Valkay E. 1-1
Csaknem három percet kellett az első hazai gólra várni, ekkor Biros bombája mértani pontossággal csapódott a bal alsó sarokba (1-1), de a negyed végén már kétgólos volt a görög előny (1-3). A folytatásban azonban Steinmetz Ádám, Benedek Tibor talált be, majd Molnár klasszikus centergólja pedig már magyar vezetést jelentett (4-3), a vendégek azonban egyenlíteni tudtak. A döntést a harmadik negyed hozta meg: a négy magyar találatra egy görög válasz érkezett, így 8-5-tel fordultak a csapatok a hajrára. A hellének már nem tudtak felzárkózni, így 10-7 lett a vége.

A magyar válogatott teljesen megérdemelten, három magabiztos győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen a kilencedik alkalommal megrendezett Unicum-kupán, amely egyszersmind az utolsó hazai fellépése volt Kemény Dénes együttesének az athéni olimpia előtt. Ahol hasonló szerepléssel és helyezéssel bőven beérné a magyar póló valamennyi híve.

Unicum Kupa, 3. nap
Magyarország-Görögország 10-7 (1-3, 3-1, 4-1, 2-2)
góldobók: Varga T., Biros 2-2, Steinmetz Á., Benedek, Molnár, Madaras, Kiss G., Steinmetz B. 1-1, illetve Tomakosz, G. Afrudakisz 2-2, H. Afrudakisz, Teodoropulosz, Mazisz 1-1
Spanyolország-Németország 8-5 (3-2, 2-2, 2-1, 1-0)
A torna végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Spanyolország 3, 3. Németország 2, 4. Görögország 1.