Dávid Kornélnak már nem hiányzik Amerika

2004.08.06. 10:58
Hétfőn ér véget az NBA-t is megjárt magyar kosaras, Dávid Kornél szabadsága, aki újabb egy évvel meghosszabbította a szerződését a spanyol kupagyőztes és bajnoki harmadik helyezett Tau Ceramicánál. Porckorong-sérülését kiheverte, és jövőre is szeretne kupát nyerni.
Dávid Kornél a Zalgiris Kaunas együttesét elhagyva, tavaly szerződött az egyik spanyol élcsapathoz, a baszk Tau Ceramicához. A vitoriai alakulatban meghatározó ember lett, bár nem érezte sztárnak magát.

Moszkvában múlott a négy közé jutás

Az Euroligában végig versenyben álltak a négyes döntőbe jutásért, de Moszkvában, a sorsdöntő meccsen alulmaradtak, így riválisuk került a legjobb négy csapat közé. A Tau fölényesen nyerte meg a spanyol bajnokság alapszakaszát, a kupában is diadalmaskodott, ám a rájátszásban nem jutott be a döntőbe.

Ekkor azonban már Dávid Kornél nem lehetett a gárda tagja, mert április végén gerincsérülést szenvedett. Az első diagnózisok szerint meg is kellett volna műteni, végül mégis megúszta operáció nélkül.

Nagyobb volt az ijedtség, mint a baj

Dávid Kornél
"Borzasztó napokat éltem át, de szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj. Azóta panaszmentes vagyok, rendszeresen végzem az előírt nyújtó és lazító gyakorlatokat, és szerencsére nincsenek fájdalmaim" - mondta.

A csapattal kapcsolatosan kifejtette, hogy a klasszisok - a litván Macijauskas, az argentin Scola, az amerikai Betts - az argentin Nocioni kivételével együtt maradnak, vagyis jövőre is szeretnének jól szerepelni, és a három trófeából egyet elhódítani.

Már várja a válogatott meccseit

"Nyoma sincs a csalódottságnak a klubnál amiatt, hogy a harmadik helyre futottunk be. Személy szerint bennem is bíznak, így nem csoda, hogy nem vágyódtam vissza valamelyik NBA-s csapat nyári táborába. Öt ízben már belekóstoltam a tábor hangulatába, így abszolút nincs hiányérzetem, hogy a nyarat nem az óceán túlpartján töltöttem. Igaz, ha nincs sérülés, akkor vélhetően adok magamnak még egy esélyt" - magyarázta Dávid.

A Gatorade csapathoz tartozó Dávid - a bedobó az izotóniás sportital reklámarca is - tervei szerint hétfőn utazik vissza csapatához, de csak néhány hetet fog a baszk kisvárosban tölteni, mert a válogatott három szeptemberi mérkőzésére reményei szerint hazatér. "Sokat jelent nekem a nemzeti csapat, és remélhetőleg emlékezetes sikerekkel kezdjük az Eb-selejtezőket a belgák ellen Pakson" - összegzett.

A mieinkkel egy csoportba a már említett belgák mellett a németek, az ukránok nyertek besorolást. A négyesből ketten jutnak tovább automatikusan a jövő évi, szerbiai kontinenstornára.