Ejtették a vádat Kobe Bryant ellen

2004.09.02. 14:12
Ejtették a nemi erőszak vádját Kobe Bryanttel, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers sztárjával szemben: tavaly állítólag megerőszakolt egy húszéves szobalányt, aki viszont nem volt hajlandó vallomást tenni a tárgyaláson. Az állítólag bántalmazott hölgy megelégszik a pénzzel és már nem akarja börtönbe juttatni
Ejtették a nemi erőszak vádját Kobe Bryanttel, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers sztárjával szemben.

"Inzultusok miatt nem tudja továbbvinni az ügyet a hölgy"

A Colorado állambeli Eagle városában augusztus 27-én kezdődött tárgyalás bírája azután hozta meg döntését, hogy a Bryantet feljelentő 20 éves lány nem volt hajlandó vallomást tenni. Az ügyész, aki maga kérte a vád ejtését, az állítólagos áldozatot az elmúlt 14 hónapban ért sorozatos inzultusokkal magyarázta a történteket, jelezve, hogy az egyedülálló lány így nem tudja továbbvinni az ügyet.

A szobalány megelégszik a pénzzel

A háromszoros NBA-bajnok ellen több mint egy éve, tavaly június 30-án indult eljárás. A feljelentő szerint eleinte csak egy csókról volt szó a Lodge and Spa luxushotelben, ám a továbbiakban Bryant közösülésre kényszerítette őt. A Lakers nős csillaga beismerte az aktust, ám szerinte az a szobalány beleegyezésével történt.

Bryant ezzel fellégezhet, hiszen bűnössége esetén akár négyéves börtönbüntetést és 3-750 ezer dolláros pénzbírságot is kiszabhatott volna rá a bíróság. Igaz, a hölgy a kártérítési perét nem vonta vissza, így a kosaras még számíthat néhány "jelenésre" a bíróság előtt.

Bryantnek a legfontosabb persze, hogy az állítólag bántalmazott hölgy megelégszik a pénzzel és már nem akarja börtönbe juttatni őt.

Tysont erőszakért börtönbe zárták

Vagyis mindenképpen olcsóbban megúszta, mint Mike Tyson, a leghíresebb nemi erőszakért leültetett sportoló. A volt nehézsúlyú bokszvilágbajnoknak még a kilencvenes évek elején kellett ülnie több mint másfél évet, mert bebizonyosodott, hogy egy szépségverseny után - amelyen zsűritag volt - az egyik résztvevő hölgyet kényszerített szexre. Tyson a visszatérése után sosem lett a régi, bár gyengébb öklözők ellen győzött, a nagy ászokat, mint Evander Holyfield vagy Lennox Lewis, sosem tudta legyőzni.

Bryantnek nem tört meg a karrierje

Bryantet ellenben közel sem törte meg ennyire az ügy, alig kellett kihagynia, és az előző szezonban - miközben tárgyalásokra járt - csapata, a Los Angeles Lakers egyik legjobbja volt, és az NBA nagydöntőjébe is bejutott a gárda. Bár győzniük nem sikerült, idén már teljes nyugalomban próbálkozhat újra Bryant és a Lakers is.