Judit
3 °C
6 °C

Gyanúsított lett Kenterisz edzője

2004.09.09. 13:35
Gyanúsítottként hallgatják ki a görög államügyészségen Hrisztosz Cekoszt, az athéni olimpia előtt doppinggyanúba keveredett két atléta, Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu edzőjét.
A trénernek arról kell számot adnia hétfőn, milyen szerepe volt azoknak a doppingszereket tartalmazó táplálék-kiegészítőknek a behozatalában és forgalmazásában, amelyeket az érdekeltségébe tartozó egyik társaságnál találtak. Emellett Kenterisz és Tanu doppingügyében is válaszokat várnak tőle.

Kenteriszt és Tanut a megnyitó előtti napon, az olimpiai faluban szerették volna ellenőrizni, ám ők - mivel állítólag nem tudtak róla - nem jelentek meg a doppingvizsgálaton, ami elvileg automatikusan kétéves eltiltást von maga után. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság először az eset másnapján várt magyarázatot a sprinterektől, akik azonban előtte rejtélyes motorbalesetet szenvedtek, ezért sem akkor, sem a módosított időpontban, három nappal később nem jelentek meg a tárgyaláson. A férfi 200 m olimpiai bajnoki címvédője és a női 100 m sydneyi ezüstérmese végül a NOB-meghallgatást követően bejelentette, hogy nem indul a játékokon.

Kenterisz később szakított Cekosszal. Az AFP bírósági forrásra hivatkozva egyúttal közölte, az atléta a vallomásában arról beszélt, hogy vakon megbízott edzőjében, és amit adott neki, azt bevette.

Az ügy egyik következményeként szeptember 2-án lemondott Odisszeasz Papatolisz, a görög atlétikai szövetség főedzője. A feladatát 1997 óta ellátó Papadolisz többször hangsúlyozta, hogy tájékoztatta a két atlétát a doppingszűrés időpontjáról. Az érintettek azonban tagadják ezt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.