Federer duplázott Bécsben

2004.09.16. 00:00
Megvédte címét a svájci Roger Federer a bécsi tenisztornán miután a döntőben legyőzte a 2. helyen kiemelt spanyol Carlos Moyát. Majd az egyéni finálé után, honfitársa Allegro oldalán a páros viadalt is megnyerte. A döntőben a szintén 2. kiemelt Bhupati/Mirniy kettőst győzték le.
Megvédte címét a svájci Roger Federer a bécsi tenisztornán miután a döntőben legyőzte a 2. helyen kiemelt spanyol Carlos Moyát. Majd az egyéni finálé után, honfitársa Allegro oldalán a páros viadalt is megnyerte. A döntőben a szintén 2. kiemelt Bhupathi/Mirnyi kettőst győzték le.

Federer mindössze egyetlen szettet vesztett a döntőig vezető úton, ezt a bravúrt a szlovák Karol Beck hajtotta végre a 2. fordulóban. A finálé párosítása igazolta a kiemelés készítőit, hiszen az első két kiemelt lépett pályára a torna utolsó egyéni összecsapásán. A telt ház várta a játékosokat, azonban nem a várt nagy csatát kapta, hiszen Federer másfél óra alatt, sima három szettben lelőtte a pályáról Moyát. Ezzel az is eldőlt, hogy Federer már biztosan résztvevője az idény végi houstoni világbajnokságnak.

Az egyéni finálé után rendezték a párosokét, ahol Federer a torna történetének első olyan játékosává válhatott, aki egy évben meg tudja nyerni az egyéni és a páros versenyt is. Ezt célt sikerült is teljesítenie, miután meglepetésre két szettben, 7-6, 7-5-re verték a Bhupathi/Mirnyi kettőst.

Férfi egyéni döntő - ATP Torna, Bécs
Federer (svájci) - Moya (spanyol) 6-3, 6-3, 6-3

Férfi páros döntő - ATP Torna, Bécs
Allegro/Federer (svájci) - Bhupathi/Mirnyi (indiai/fehérorosz) 7-6(7), 7-5