Szoros meccsen vereség a németektől

2004.09.23. 09:15
A magyar férfi kosárlabda-válogatott hazai pályán Európa-bajnoki középdöntő mérkőzésen nagy csatában vereséget szenvedett a világbajnoki bronzérmes német együttestől.
Fantasztikusan kezdett a magyar válogatott, hiszen alig öt perc elteltével 14-4-re vezetett az együttes. A Körcsarnokban megrendezett összecsapáson óriási lelkesedéssel indult csatába Zsoldos András legénysége, és harcosságukkal rendre hibára késztették a németeket.

Egy német időkérés után kicsit megtorpant az együttes, ennek ellenére kilenc pontos előnnyel várhatta a folytatást, ahol tovább dübörgött a magyar henger. Németh többször is eredményes volt a hárompontos vonalon kívülről, így a vendégeknek nem sikerült felzárkózniuk. A negyed második felében Dirk Nowitzki, az NBA-ben szereplő Dallas Mavericks szupersztárja a kezébe vette az irányítást, és többször is kellemetlen perceket okozott a magyar játékosoknak, akik ettől némiképp megzavarodtak. A fordulás előtt már csak egyetlen kosár volt a különbség.

A második félidőt mindkét gárda rendkívül idegesen kezdte, hiszen hosszú perceken keresztül rendre óriási hibákat láthatott a közönség - mindkét oldalról. A negyed többnyire a németekről szólt, de az utolsó percekre feltámadt a magyar csapat, és Kámán, valamint Simon gyönyörű találataival ismét átvette a vezetést.

A zárófelvonásban hihetetlen izgalmaknak lehettek szemtanúi a szurkolók: percről percre változott a mérkőzés képe. A németeknek sikerült megszerezniük a vezetés, ám a kivételes küzdenitudása miatt Zsoldos András tanítványai rendre felzárkóztak.

A hajrában döntő szituációkban megremegett a magyar játékosok keze, míg a vendégek egy-egy "apró" kosárral végül eldöntötték a találkozó sorsát. A magyar csapat így szombaton ki-ki mérkőzésen Ukrajnában harcolhatja ki a továbbjutást.

Eredmény:
Férfiak, C-csoport, 5. forduló:
Magyarország-Németország 70-78 (27-18, 15-22, 15-14, 13-24)
Körcsarnok, 3000 néző
a magyar pontszerzők: Németh 18, Kámán 14, Fodor 13, Czigler 8, Simon, Báder, Mészáros 5-5, Bencze 2
a legjobb német dobók: Nowitzki 27, Greene 12, Okulaja, Wucherer 10-10