Lékó újra remizett

2004.10.04. 17:50
A szombati megnyert játszma után ismét döntetlenre végzett a sötéttel játszó Lékó Péter a Vlagyimir Kramnyik elleni klasszikus sakkvilágbajnoki döntőben.
Szombaton hosszú, hatvankilenc lépéses játszmában győzött Lékó Péter a címvédő orosz Vlagyimir Kramynik ellen a klasszikus sakkvilágbajnoki döntőben. A tizennégy meccses csata ötödik partija után tehát egyenlő volt az állás, ami még mindig az orosznak kedvez, hiszen egál esetén nála marad a cím.

Vasárnap az volt a kérdés, kiből vett ki többet a maratoni küzdelem. A múlt hétvégi történésekből arra lehetett következtetni, hogy a felek nem húzzák sokáig a játékot.

A fáradtnak tűnő Kramnyik ennek megfelelően nem vállalt nagy kockázatot, s az egyenlítés után a sötéttel játszó Lékó is elégedettnek tűnt a remivel. A felek spanyol megnyitást játszottak, a parti a huszadik lépésben ért véget. Úgy tűnt, Lékó valamelyest fölényben volt, aktívabban, kezdeményezőbben is lépett fel, de nem akart rizikót vállalni, inkább megtartotta a döntetlen állást.

Kedden, a 14 játszmás párharc hetedik mérkőzésén a magyar klasszis a világos bábukat vezeti, jelenleg az állás: 3:3.

A csata összdíjazása egymillió svájci frank, amelynek a győztes 60, a vesztes pedig a 40 százalékát kapja.