Natália
-3 °C
7 °C

Kedvezőtlen helyzetben remizett Lékó

2004.10.11. 16:53
Bravúros döntetlent ért el a sakkvilágbajnoki sorozat tizedik mérkőzésén Lékó Péter az orosz címvédő Vlagyimir Kramnyik ellen, így továbbra is tartja egypontos vezetését. A világbajnoki címre pályázó magyar fenomén vesztésre állt a vasárnapi, maratoni hosszúságú partin, de végül sikerült remit kiharcolnia.
Lékó Péter sötéttel döntetlent játszott a címvédő orosz Vlagyimir Kramnyikkal a klasszikus sakkvilágbajnoki címért zajló, 14 játszmás párharc tizedik mérkőzésén, a svájci Brissagóban, és ezzel 5,5-4,5-re vezet.

Kramnyik hamar előnybe került

A vasárnapi csata a 35. lépésben, 3 óra 41 perc után fejeződött be.

Kramnyik a párosmérkőzés során immár ötödször kezdett e4-gyel, és a felek ismét a spanyol megnyitásban csatáztak. Ebből a világbajnok előnyösebb helyzetben került ki, a korai vezércsere után a sötét állásban gyalogszerkezeti gyengeségek jöttek létre. Ezeket azonban a magyar nagymester - riválisa némi segítségével - sikerrel megvédte, majd a különböző színű futós végjáték már remit eredményezett.

Kedden folytatódik a csata

Lékó nehéz küzdelemben fontos fél pontot szerzett.

Kedden, a párharc tizenegyedik partijában a magyar klasszis a világos bábukat vezeti majd.

Az esemény összdíjazása egymillió svájci frank, amelynek a győztes 60, a vesztes pedig a 40 százalékát kapja. 7-7-es döntetlen esetén Kramnyik marad a világbajnok.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.