Schumacher lehet Tököliék mezszponzora

2004.10.12. 16:16
Az 1. FC Köln futballklub elnöke, Wolfgang Owerath azt tervezi, hogy Michael Schumacher nevét, illetve a Forma-1-es világbajnok híres piros baseballsapkáját nyomatja focistáinak mezére, hogy minél többet eladhasson a trikókból. A szponzori megállapodást még nem kötötték meg, de annak létrejöttéhez már csak a Köln-drukker autóversenyző beleegyezése szükséges.
Köztudottan Michael Schumacher kedvenc szórakozása a futball, a hétszeres világbajnok amikor csak teheti, gyepre lép. Néhány éve még igazolt játékosa volt egy svájci alsóbb osztályú klubnak, edzett már a német Bundesligában szereplő Kaiserslautern és az előző szezonban még szintén A-ligás FC Modena profijaival is.

Tököli is Schumacheres mezben viríthat

Évente tucatnyi jótékonysági meccset játszik, és ő a F-1-es pilótaválogatott csapatkapitánya is. Eddig csak játékosként volt jelen a futballban, ám elképzelhető, hamarosan szponzorként is beszáll a labdarúgásba: az 1. FC Köln szívesen venné, ha a versenyző a nevével támogatná a klubot.

Schumacher kedvenc csapata természetesen a szülőfalujához igen közeli Köln gárdája, így nem véletlenül választhatja az egyletet, amelynek igazoltja a Ferencváros volt csatára, Tököli Attila is.

"Büszkévé tenne minket, ha olyan nagy bajnok támogatná a klubot, mint Michael Schumacher. Minden csapat, még a Bayern München is szívesen látná a színeiben őt" - nyilatkozta a Bild Zeitungnak Wolfgang Owerath, az 1. FC Köln elnöke.

Már két éve szóba került az együttműködés

Két éve Schumacher részt vett a labdarúgócsapat egyik edzésén, két órán át futkosott a füvön, majd belépett az egyesület tagjai közé, ő lett a 10371-es számú pártoló tag. Nem sokkal ezután már szóba is került a szponzorszerződés, sőt, olyan közel álltak a megállapodáshoz a felek, hogy egy próbatrikó is készült: a fehér Köln-mezre a világbajnoki baseballsapka volt montírozva.

"Nagyon eredményes beszélgetések voltak, majdnem aláírtunk egy szerződést is Willi Weberrel, Schumacher menedzserével" - mondta a lapnak Claus Horstmann, az egyesület gazdasági igazgatója.

Akkoriban a Köln gyenge anyagi helyzete miatt nem jött létre az üzlet, az igazgató inkább kétszázezer euróért a Funny Frisch nevű cégnek adta el a reklámhelyeket. Az idei futballszezon kezdetén viszont újra megindultak a tárgyalások, és Owerath szerint ezúttal már csak "Michael Schumacheren múlik, hogy lesz-e együttműködés vagy sem, hiszen övé az utolsó szó az ügyben".

Schumacher fanatikus drukker

A 35 éves világsztár gyerekkora óta az 1.FC Kölnnek szurkol, kedvence a német válogatott egykori kapusa, Toni Schumacher volt.

"Gyerekkoromban futballista akartam lenni, szinte mindig fociztam, sokszor játszottam, hogy én vagyok Toni Schumacher. Sőt, a suliban azt füllentettem, hogy a válogatott kapus a nagybátyám. Még mindig nagy Köln-drukker vagyok - nyilatkozta a Ferrari pilótája, aki a mai napig is követi a gárda eredményeit. - Bárhol is vagyok a világon, mielőbb igyekszem megtudni, mit játszott a Köln".

A focicsapat vezetői szerint ugyan pénzt nem biztos, hogy kapnának a világbajnoktól, viszont az ő nevével ellátott mezt még Ázsiában és Dél-Amerikában is el tudnák adni, amely óriási bevételt hozhatna.