Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Kramnyik: Lékó nehezebb ellenfél volt, mint Kaszparov

2004.10.19. 13:23
Az orosz Vlagyimir Kramnyik a legnagyobb elismeréssel nyilatkozott Lékó Péterről azután, hogy a svájci Brissagóban született 7-7-es döntetlennel megvédte klasszikus sakkvilágbajnoki címét.
"Mindig tudtam, hogy rendkívül nehéz párharc vár rám. Lékónál nincs erősebb ellenfél a jelenlegi mezőnyben, hihetetlenül védekezik, és összességében sokkal nagyobb ellenállást tanúsított, mint Kaszparov 2000-ben" - dicsérte a magyar nagymestert a 29 éves klasszis, miután megnyerte a svájci Brissagóban rendezett klasszikus sakkvilágbajnoki döntő 14., azaz utolsó játszmáját, ezzel megvédte világbajnoki címét.

Ezt a tényt támasztja alá, hogy amíg Lékó kétszer is legyőzte a páros meccs során Kramnyikot, addig Kaszparovnak ez egyszer sem sikerült. Ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, hogy a záró partit és az egész összecsapást nagyobb rutinjának köszönhetően nyerte meg.

A Fekete-tenger partján fekvő Tuapszéban, egy szobrász és egy zenetanárnő gyermekeként született zseni hitvallása szerint a sakk nem sport, hanem mindenekelőtt művészet, s ennek megfelelően folyton új megoldásokon, taktikákon töri a fejét. Pályafutásának befejezése után pedig okvetlenül meg akar tanulni zongorázni.

A folytatásban a megosztott sakkvilág címegyesítő mérkőzése várhat Kramnyikra, amelyet a világelső Garri Kaszparov és a FIDE-világbajnok üzbég Rusztam Kaszimdzsanov találkozójának győztesével vívhat meg. Utóbbi, 1,2 millió dollár összdíjazású párharcra január 7. és 24. között kerül sor Dubaiban.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!