Viperával verték a raliverseny nézőit

2004.10.23. 20:36
A biztonsági emberek összetűzésbe keveredtek a szurkolókkal egy szemerei raliversenyen, majd erősítést hívtak és válogatás nélkül ütötték, rugdosták őket. A bántalmazáshoz 'viperát' is használtak, majd autóval elmenekültek a helyszínről.
Három sérültje van a szemerei raliversenyen történt tömegverekedésnek - értesült a HavariaPress. A botrány szombat délután kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település ralipályáján.

Földön fekvőket is bántalmaztak

Az autóverseny gyorsasági szakasza éppen véget ért, mikor a verseny rendezői eddig ismeretlen okból összetűzésbe keveredtek a nézők egy csoportjával. A biztonsági emberek rádión a helyszínre hívták kollégáikat, majd a körülbelül tizenöt főre duzzadt gárda válogatás nélkül ütni kezdte a nézőket.

A rendezők olyannyira nekivadultak, hogy földön fekvő embereket rugdostak, sőt úgynevezett 'viperát' is használtak a bántalmazáshoz. Tettük végeztével a főkolomposok beugrottak egy autóba, amelyről előzőleg eltávolították mindkét rendszámtáblát, majd a lezárt pályán, menetiránnyal szemben nagy sebességgel elhajtottak.

Egy ember súlyosan megsérült

A megvert nézők közül egy ember súlyos, kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség garázdaság miatt indított vizsgálatot az ügyben.

A már említett 'vipera' hosszúkás, fémből készült tárgy, ilyennel verték meg a néhány éve egy budapesti szórakozóhely előtt az FTC volt futballistáját, Simon Tibort is, aki hetekkel később belehalt sérüléseibe.