Vilma
-8 °C
3 °C

Mandula Petra a Törzsasztalban

2004.11.04. 17:50
A legjobban jegyzett magyar teniszező, Mandula Petra túlesett egy szakításon, de kéthónapos önkéntes száműzetése után is megőrizte a helyét az első százban. Kérdezze Ön is pénteken fél tizenkettőtől az egyik legcsinosabb magyar élsportolót!
Mandula Petra 2004. május 17-én érte el eddigi legjobb világranglistás helyezését, amikor a 30. pozíciót foglalta el. Miután a francia nyílt nemzetközi bajnokságon - életében először kiemeltként - nem tudta megvédeni egy évvel korábban szerzett ranglistás pontjait, visszaesett, arra azonban talán még ő sem gondolt, hogy júniustól nem nyer egyetlen mérkőzést sem.

A 26 éves Mandula a jelenlegi szezon végén a 81., két hónapos kihagyása után hétfőn kezdi el az edzéseket, egyben a felkészülést a következő szezonra. Mint az Indexnek elmondta, nagy szüksége volt a pihenésre, hogy rendezze gondolatait, mert nagyon kimerült, hiszen tizenkét éve profi versenyző. Már alig várja ugyanakkor, hogy ismét a teniszpályán lehessen.

"Újra élvezni akarom a teniszt, mivel már kifelé megyek a sportágból. A ranglista persze fontos, bár engem különösebben sohasem tört össze, ha egy kicsit visszacsúsztam rajta" - hangsúlyozta. A célja persze, hogy felfelé íveljen a pályája. Eddig 947 ezer dollárt, vagyis több mint kétszázmillió forintot keresett a tenisszel, a volt világelső Capriatit idén győzte le, a Roland Garros bajnokát, az orosz Miskinát pedig tavaly.

Petra pár hete szakított barátjával, és nem titkolta, magánéletbeli problémái is sem tettek jót játékának. "Néha nem voltam beszámítható az edzéseken" - árulta el. Most viszont gyökeresen megváltozott, és jövőre újabb sikerekre vágyik.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!