A Szuperkupáért száll vízbe vasárnap a Honvéd

2004.11.05. 16:33
Az olimpiai bajnokokkal - köztük Benedek Tiborral - felálló Euroliga győztes Domino-BHSE vízilabda csapata a LEN Kupában diadalmaskodó spanyol CN Barcelonával csap össze a kontinens trónjáért vasárnap a Komjádi uszodában.
A T-Mobile Szuperkupáért, vagyis a legjobb európai férfi pólós klubcsapat címért csap össze a legutóbbi kiírásban Euroliga-első Domino-BHSE és a kontinentális vízilabda második számú sorozatában, a LEN Kupában diadalmaskodó spanyol CN Barcelona szombat délután fél 4-től a Komjádi uszodában.

Az eseményhez kapcsolódó pénteki budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a négyszeres magyar bajnok és a sokszoros spanyol bajnoki és kupagyőztes találkozóján nagy csata, és hazai remények szerint Honvéd-siker várható, már csak azért is, mert Kovács István alakulatát ezúttal már az athéni olimpiai bajnok válogatott tagjai közül a csapatkapitány, Benedek Tibor is erősíti. Vele együtt hat ötkarikás győztes száll vízbe a Komjádiban, a hetedik, Molnár Tamás viszont kisebb orvosi beavatkozás miatt néhány napos kényszerpihenőt tart.

Ott volt azonban a válogatott center a sajtótájékoztatón, ahol bejelentette: az ő közreműködésével is életre hívták a Vízilabda Klubokat Támogató Egyesületet (VKTE), elsősorban a hazai sportági utánpótlás, továbbá a női póló támogatására. Ehhez évi 36 millió forintos anyagi segítséget nyújt a T-Mobile Magyarország Rt., a summa felosztásáról az egyesületnek a nyilvános pályázatokat elbíráló kuratóriuma dönt.

A szombati Szuperkupával nem ér véget a budapesti nemzetközi pólóvíkend: vasárnap ugyancsak a magyar fővárosban tartják az Euroliga következő csoportkörének és a LEN Kupa nyolcaddöntőjének, továbbá a 2005-ös montreali világbajnokság selejtezőinek sorsolását.