Kőbánt felemelte egy bengáli filozófus

2004.11.15. 17:54
A kétszeres olimpiai bajnok, Kőbán Rita is részt vett az "Egy szívvel együtt emeljük fel a világot" mozgalom New York-i rendezvényén. Carl Lewis is ott volt, amikor a bengáli filozófus, Sri Chinmoy felemelte őket.
A kétszeres olimpiai bajnok, Kőbán Rita kilencszeres világbajnok magyar kajakozónő is ott volt azon olimpiai és világbajnokok között, akiket a múlt hét végén New York-ban az "Egy szívvel együtt emeljük fel a világot" mozgalom keretében Sri Chinmoy bengáli filozófus, világegység-álmodó felemelt néhány centiméterre egy különleges szerkezet segítségével.

Ebben a megtiszteltetésben a világhírű guru azokat részesíti, akik emberiséget ihlető teljesítményt nyújtanak, legyen szó politikusról, tudósról, művészről vagy sportolóról.

Az esten Sri Chinmoy olyan sportoló világnagyságokat emelt meg, mint Carl Lewis, 9-szeres olimpiai bajnok atléta, Alekszej Kaszatanov kétszeres olimpiai bajnok orosz jégkorongozó, és Tatjana Lebegyeva, a női távolugrás orosz athéni olimpiai bajnoka. Őt az emelés előtt egy négytonnás elefánt hátára ültették.

Különleges látvány volt az emelőn a Grammy-díjas amerikai soul-énekesnő, Roberta Flack zongorájával együtt és egy 15 emberből álló "élő piramis".

Sri Chinmoy azért emel súlyokat, hogy bebizonyítsa az emberi szellem végtelen képességét. "Mikor mi emberek, ihletet kapunk valakitől, jobb dolgokat teszünk magunkért, és a világ jobbá tételéért." Valóban határtalanok vagyunk, ha merünk és hiszünk önmagunkban.

Sri Chinmoy, aki legutóbb október 2-án járt Magyarországon és meditációs koncertet tartott az Erkel Színházban, az est folyamán dr. Horváth Gábor főkonzultól vehette át a Magyar Köztársaság Érdemrendjét.