Még egy kosaras verekedett Detroitban

2004.11.25. 11:01
A Detroit-Indiana NBA kosárlabda mérkőzés videófelvételeiből kiderült, hogy a már egész szezonra eltiltott Ron Artest mellett a vendégek centere is verekedett: David Harrison egy hatvanhét éves nézőt ütött meg, aki tévesen azt állította, hogy Artesttől kapott egy pofont.
Újabb kosaras került gyanúba a múlt pénteki, detroiti tömegverekedés után: David Harrison, az Indiana centere ellen indult nyomozás.

Azt hitte, őt is Artest ütötte meg

Elkapták Anthony zsarolóit
New Yorkban a rendőrség őrizetbe vette azt a három férfit, akik zsarolni próbálták Carmelo Anthonyt, a Denver Nuggets sztárját. Az egy ügyvédből és két bronxi lakosból álló banda három millió dollárt követelt az arizonaiak legjobbjától azért, hogy ne hozzon nyilvánosságra egy videóanyagot. A kazettán állítólag Anthony látható, amint összeverekszik valakivel egy New York-i diszkó előtt. A gyanúsítottak 75-150 ezer dolláros óvadék ellenében védekezhetnek szabadlábon.

A 46 másodperccel a lefújás előtt félbeszakadt Detroit Pistons-Indiana Pacers NBA kosárlabda mérkőzés hajrájában Ron Artest durván szabálytalankodott a hazai kedvenc Ben Wallaceszal szemben, aki egy pofonnal válaszolt. Csakhamar a két kispad is egymásnak esett, majd a nézőtérről eltalálták Artestet egy sörösdobozzal. Erre ő Jacksonnal és Jermaine O'Neallel együtt felmászott a tribünre, ahol ököllel esett az őt megdobó Pistons-szurkolónak.

"A videófelvételek szerint Harrison az öltözőbe menet megütött egy 67 éves nézőt, aki tévesen azt állította, hogy Artest bántotta őt" - közölte a helyi hatóság szóvivője.

Eddig kilenc játékost tiltottak el

Az Indianából a főkolompos Artestet az idény végéig eltiltották, míg Stephen Jackson 30, Jermaine O'Neal 25, Anthony Johnson öt, Reggie Miller pedig egy meccsen nem szerepelhet. A túloldalon Ben Wallace 6, Chauncey Billups, Elden Campbell és Derrick Coleman pedig 1-1 találkozóra szóló büntetést kapott.