Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

25 millió dollárt követel Marion Jones

2004.12.16. 11:48
A háromszoros olimpiai bajnok, Marion Jones rágalmazásért beperelte Victor Contét, a tetrahidrogesztrinon (THG) nevű mesterséges doppingszert kifejlesztő laboratórium (BALCO) vezetőjét a San Franciscó-i bíróságon. Az amerikai atléta 25 millió dollár kártérítést kér.
Victor Conte a tavaly kirobbant THG-botrány fővádlottja december harmadikán, egy televíziós interjúban azt állította, hogy a sprinter többször előtte adott be magának növekedési hormont, ráadásul a 2000-es, sydneyi ötkarikás játékok előtt megkezdett s 2001 szeptemberéig tartó "kúra" során EPO-t, THG-t és inzulint is szedett.

Jones még nem bukott meg egyszer sem az ellenőrzésen

A 29 éves Jones - aki pályafutása során egyszer sem bukott meg doppingellenőrzésen - azonnal cáfolta a kijelentéseket.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ezzel együtt már megkezdte a nyomozást az ügyben, és a vádak igazolódása esetén az aranyérmei mellett 2000-ben két bronzérmet is szerző szupersztárt két évre eltilthatják és egyben mind az öt medáljától megfoszthatják. Sőt akár rosszabbul is járhat, hiszen Dick Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke kijelentette: valamennyi érmét elveszik, ha igaznak bizonyulnak Conte állításai.

Jones férjét életfogytig tiltották el

A 2003-as évet gyermeke születése miatt kihagyó atléta tulajdonképpen már tavaly az ügy nyomozóinak látókörébe került, miután egyértelművé vált, hogy ő is a BALCO ügyfélkörébe tartozott, ugyanakkor párjával, a 100 méteren világcsúcstartó Tim Montgomeryvel ellentétben őt nem vádolták meg doppingolással.

Montgomery számára az Egyesült Államok Doppingellenes Bizottsága (USADA) életfogytig tartó eltiltást javasolt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.