Másfél év próbaidőn a hatszoros olimpiai bajnok

2004.12.30. 11:41
A hatszoros olimpiai bajnok amerikai Michael Phelps még novemberben vezetett ittasan. Ezért a bíróság a tizennyolc hónapos próbaidőn kívül 300 dollár bírságra és az alkohol káros hatásáról tartandó előadásokra kötelezte az úszót.
A bíróság másfél év próbaidőt szabott ki Michael Phelpsre, az amerikaiak világklasszis úszójára, akit november elején ittas vezetésen értek a Maryland állambeli Salisburyben.

A fiatal sztárnak 300 dolláros bírságot is be kell fizetnie, emellett a következő időszakban látogatnia kell az Anyák Az Ittas Vezetés Ellen egyesület gyűléseit és több iskolában is előadást kell tartania az alkohol káros hatásairól.

Amennyiben a 19 éves olimpiai bajnok - aki egyébként bűnösnek vallotta magát a tárgyalás során - betartja a szabályokat, 18 hónap után büntetlen előéletűként lesz nyilvántartva.

"Felfogtam, hogy milyen súlyos hibát követtem el. Tanultam belőle, és soha nem fogom elfelejteni" - mondta a bírónak a vádlott, aki nyolc érmet, közte hat aranyat nyert az augusztusi athéni ötkarikás játékokon.

November 4-én egy járőr azt észlelte, hogy Phelps áthajtott a tilos jelzésen, ezért megállította. Az ellenőrzés során alkoholos befolyásoltság jeleit fedezte fel a versenyzőn, így őrizetbe vette.