Az esélyesek győztek a Kontinentális Kupa első fordulójában

2005.01.07. 23:01
A szlovák Zilina az olasz Milano ellen, míg a világ egyik legerősebb jégkorongcsapata, a Dinamo Moszkva a magyar bajnok Alba Volán ellen győzött magabiztosan a CIB Lízing Kontinentális Kupa négyesdöntőjének nyitónapján.
A Székesfehérváron zajló jégkorong CIB Lízing Kontinentális Kupa négyesdöntőjének nyitómérkőzésén a szlovák Zvolen biztosan nyert az olasz Milano Vipers ellen. Már az első összecsapás telt házat, 3500 nézőt - köztük félszáz olasz és valamivel kevesebb szlovák szurkolót - vonzott Székesfehérvárra.

Magabiztos szlovákok

A szlovák listavezető - melynek szakmai munkáját a rendező Alba Volán és a magyar válogatott egykori edzője, Jan Jasko irányítja - mihelyst kivédekezett egy emberhátrányt, megszerezte a vezetést, majd létszámfölényben növelte előnyét.

A második harmad elején és végén Plavucha értékesített egy-egy szólót azzal a különbséggel, hogy előbb a jobb alsó sarokba lőtt, majd a hálóőrt elfektetve csúsztatott laposan a hálóba.

Olasz szépítés a hajrában

A három NHL-es hokissal felálló zólyomiak a zárófelvonásban már kiengedtek, de egy parádés támadás után Skvaridlo közelről, majd 22 másodperc elteltével Babka távolról volt eredményes. A Viperák az egykori NHL-es Savoia révén szépítettek a hajrában.

Négyesdöntő, 1. forduló:
Zvolen (szlovák)-Milano Vipers (olasz) 6-1 (2-0, 2-0, 2-1)
gól: Skvaridlo (13., 51.), Bartos (16.), Plavucha (24., 36.), Babka (51.), illetve Savoia (56.)

Az esélyes, világsztárokkal felálló Dinamo Moszkva magabiztos győzelmet aratott a házigazda Alba Volán-FeVita ellen a jégkorong CIB Lízing Kontinentális Kupa székesfehérvári négyesdöntőjének első fordulójában.

Gól nélküli első harmad

A vendégeknél tíz NHL-es hokis is szóhoz jutott - azért "csak" ennyi, mert hárman nem utaztak Magyarországra -, s ez meglátszott a játék képén. Az eredményen nem igazán, mert az első játékrészben hiába támadott sokkal többet a Dinamo, a lelkes védekezés miatt nem tudtak gólt szerezni. Sőt, olykor az Alba Volán is veszélyeztetett.

A folytatásban azonban egy "igazi" és szerencsés moszkvai gárda cikázott a jégen. Előbb Babenko egy kapáslövéssel szerzett vezetést, majd 35 másodperc múlva Vorobjov éles szögből talált be.

Később hősiesen állták a rohamokat a székesfehérváriak, majd még a szünet előtt újabb két olyan találat esett, amikor Budai hozzáért a koronghoz. Tyerescsenkov a kapuvasat találta el, s onnan a magyar hálóőrre, majd a kapuba pattant a pakk. Egy perccel ezután Szavcsenkov középre adása az egyik hazai védő korcsolyájáról vágódott be.

Tizenhat éves tehetség parádéja

A folytatásban sem adta alább a Dinamo, és sorra lődözte a gólokat. Sahrajcsuk kettős-, majd kisvártatva az NHL-sztár Afinogenov szimpla emberelőnyben talált be. Később Vorobjov sem hibázott, így Budait lecserélték és a 16 éves Hetényi állt be. A tehetség aztán sziporkázott - csak egyszer kapott gólt.

A világ közvetlen élvonalához tartozó orosz jégkorongsport bajnokságának éllovasa lassan bemelegedve is teljesen megérdemelten nyert ilyen arányban.

Kontinentális Kupa négyesdöntő, 1. forduló:
Dinamo Moszkva (orosz) - Alba Volán-FeVita 8-0 (0-0, 4-0, 4-0)
gól: Babenko (24.), Vorobjov (25., 48.), Tyerescsenkov (38., 53.), Szavcsenkov (39.), Sahrajcsuk (44.), Afinogenov (45.)

Szombaton:
Dinamo Moszkva-Milano Vipers 15:30 ó
Zvolen - Alba Volán-FeVita 19