Piroska
-12 °C
-2 °C

Fantasztikus bravúr a jégkorong Kontinentális Kupában

2005.01.09. 19:51
A harmadik helyen végzett a rendező Alba Volán-FeVita a jégkorong CIB Lízing Kontinentális Kupa székesfehérvári négyesdöntőjében, miután a harmadik, utolsó fordulóban szenzációs játékkal 2-1-re legyőzte az NHL-es sztárokkal felálló olasz Milano Viperst.
Az első harmadban csak helyzetekig jutottak el a csapatok, miközben a hazaiak egyszer, a vendégek kétszer kerültek emberelőnybe. A két kapus képességeit ennek ellenére nem igazán tesztelték.

A folytatásban a Milano fokozta a sebességet, de a rivális bírta a tempót. Igaz, Budainak egyre többet kellett védenie, s egy alkalommal szinte mindenki gólt látott, de a székesfehérvári kapus elfeküdve, karjával visszanyúlva óriásit mentett. Később az Alba Volán létszámfölénybe került, s akkor a másik hálóőr sziporkázott.

Két gól negyvenkét másodperc alatt

A záró játékrészben valóságos csodát láthatott a közönség. A harmad közepén Fodor remek passzát Holeczy vágta a rövid felső sarokba. A gól annyira megzavarta az olaszokat, hogy mindössze negyvenkét másodpercet kellett várni a második magyar találatra. Tőkési szerzett korongot, remekül indította Ocskayt, a nemrég még szívbetegsége miatt a visszavonulással "fenyegetett" játékos a kapura vezette azt, majd remek ütemben önzetlenül passzolt Gröschl elé, aki nem hibázott a ziccerben.

Ocskay kihagyott büntetője is belefért

Az olaszok mindent beleadva rohamozni kezdtek, és három perccel később emberelőnyből szépíteni tudtak. A vége előtt négy perccel ismét Gröschl került helyzetbe de kimaradt a lehetőség, igaz akkora ütést kapott hátulról, hogy már az csoda volt, hogy állva maradt. Az egyébként igen indiszponáltan bíráskodó vezetőbíró büntetőt ítélt a magyar csapat javára, ezt azonban Ocskay elhibázta. Az utolsó egy percre a kapusát is lehozta a milánói együttes, de így sem sikerült egyenlítenie.

Ezzel hatalmas sikert ért el az Alba Volán - melyben a parádézó Budai mellett többen is fantasztikusan játszottak -, hiszen a vendégeknél öt egykori NHL- játékos mellett is számtalan klasszis szerepel. A két együttes anyagi helyzetét pedig nem is érdemes összehasonlítani, hiszen a "Viperák" 2.5 millió euróból gazdálkodnak évente.

Kontinentális Kupa, négyesdöntő, 3. forduló:
Alba Volán-FeVita - Milano Vipers (olasz) 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
gól: Holeczy (50.), Gröschl (51.), illetve Felicetti (54.)

"Gratulálok a játékosaimnak, mert többet elértek, mint amire számítottam. Engem is meglepett a csapat teljesítménye, hiszen nagyon jól játszottunk. Úgy érzem ez egy nagyon fontos győzelem volt a magyar jégkorong számára" - értékelte a találkozót a sporttelevíziónak Pat Cortina, a magyar bajnok szakvezetője. Az eset érdekessége, hogy Cortina egykor az olasz válogatott szövetségi kapitánya is volt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.