Autóbalesetben halt meg a román kosaras

2005.01.21. 15:23
Csütörtök éjszaka Ploiestiben autóbalesetben vesztette életét Antoni Alexe, román válogatott kosárlabdázó, aki három magyar csapatban is megfordult pályafutása során. Az irányító harmincöt éves volt.
 Antonio Alexe
Antonio Alexe
Alig két nappal Kulcsár Anita tragikus autóbalesete után újabb, Magyarországhoz kötődő sportoló veszette életét az utakon. A román kosárlabdázó Antonio Alexe csütörtök éjszaka Ploiestiben csapata meccse után hazafelé tartott, amikor nagy sebességgel kocsijával egy kamionnak ütközött és a helyszínen elhunyt.

Az Alesoft Ploiesti játékosaa Szpartak Szófia elleni csütörtök esti győzelmet ünnepelte társaival, mielőtt a végzetes baleset történt.

A harmincötödik évét egy hónapja betöltött válogatott kosaras 1993 és 2003 között több magyar klubban is szerepelt. Szolnok volt az első állomáshelye, de játszott a Soproni Ászok és a Falco csapatában is. A megbízható irányító 250-szer lépett pályára a román válogatottban, a Szolnokkal bajnoki ezüstérmet is szerzett. Többször fellépett a Kelet-Nyugat mérkőzéseken is, egy alkalommal a gála legjobbjának választották.