Federer oktatta Agassit

2005.01.25. 16:24
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőiben a svájci Roger Federer esélyt sem hagyott az amerikai André Agassinak. A döntőért az orosz Marat Szafinnal játszik. A nőknél a tavalyi wimbledoni győztes orosz Sarapova és Serena Williams jutott az elődöntőbe.
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi játéknapjának legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója kétségtelenül a Federer-Agassi találkozó volt. A jelenlegi világelső svájci az athéni olimpia óta nem kapott ki, míg a korábbi világelső Agassi kisebb sérüléssel bajlódott ugyan az év elején, de a tornán már megbízható és lendületes a rá jellemző játékkal rukkolt elő.

Federer huszonkét, Agassi egy ászt ütött

#alt#
Andre Agassi és Roger Federer
Federer ellen azonban nem maradt esélye. Úgy kezdődött az első szett, hogy hat Federer-pont után érte el az elsőt Agassi, de csak a harmadik adogatójátékát veszítette el. 5:4-es Federer-vezetésnél és adogatásnál Agassi még egyszer megmutatta, hogy nem szabad őt leírni, mert négy labdája is volt az egyenlítéshez, de az előnyt rendre egy ásszal vagy egy tökéletes röptével tüntette el Federer.

Aztán meg is nyerte az első játszmát, a következő kettőben pedig már riválisa első szervagémjénél jobbnak bizonyult, ezt az előnyét pedig könnyedén őrizte, hihetetlen mennyiségű ászt - huszonkettőre eggyel válaszolt Agassi - ütve biztosan jutott tovább. Alig több mint másfél óra kellett a sikeréhez.

Szafin várja a világelsőt

#alt#
Marat Szafin
Federer ellenfele az elődöntőben a tavalyi döntős Marat Szafin lesz, aki a cseh Dominik Hrbatyt verte hasonló könnyedséggel, 6:4, 6:2, 6:2-re. A másik két még kiadó helyre a Nalbandian (argentin)-Hewitt (ausztrál) és a Roddick (amerikai)-Davigyenko (orosz) összecsapás győztese kerül.

Serena és Sarapova

A nőknél az orosz Sarapova az első szettben kínlódott honfitársa, Kuznyecova ellen, de végül megemberelte magát, leküzdötte idegességét, és egyedüli oroszként bejutott (4:6, 6:2, 6:2) a négybe. Ellenfele az a Serena Williams lesz a fináléba kerülésért, aki a francia Amelie Mauresmót két 6:2-es játszmában múlta felül. A másik ágon Davenport (amerikai)-Molik (ausztrál), és Dechy (francia)-Schnyder (svájci) találkozók lesznek.