Amerikai döntő lesz nőknél az Austral Openen

2005.01.27. 11:31
Tavalyelőtti győzelme után ismét döntőbe került az ausztrál nyílt teniszbajnokságon az amerikai Serena Williams. A hetedik helyen kiemelt játékos három meccslabdát hárított az orosz Sarapova ellen, aki tavaly legyőzte Wimbledonban. Végül 2:6, 7:5, 8:6-ra nyert. Finálébeli riválisa Lindsay Davenport lesz, aki ugyancsak megszenvedett (2:6, 7:6, 6:4) a francia Dechy ellen.
A világelső, a legelőkelőbb helyen kiemelt Lindsay Davenport és Serena Williams egyaránt úgy győzött az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében, hogy az első játszmát 6:2-re elveszítette.

Két év után újra a döntőben Serena Williams

Serena Williams
Serena Williams
A hetedikként rangsorolt Serena Williamsnek előbb hárítania kellett az orosz Marija Sarapova három mérkőzéslabdáját, és csak utána tudott diadalmaskodni a két óra harminckilenc perces csatában.

"Végig koncentrálnom kellett, mert Sarapova örökké veszélyes. Tizenkét kemény hónap van mögöttem, és végre, újra finálét játszhatok Melbourne-ben" - mondta a viadal 2003-as nyertese, akit tavaly térdsérülése akadályozott meg a címvédésben. Serena Williams eddig hatszor nyert Grand Slam-torna fináléjában, és kétszer veszített.

Komoly esélyt szalasztott el Sarapova

A tizenhét éves Sarapova - aki 2004-ben a wimbledoni döntőben és az idényzáró WTA-világbajnokságon is legyőzte Serena Williamst - úgy fogalmazott, a kevesebbet hibázó nyert. "Riválisom élt a lehetőséggel, én nem. Pedig komoly esélyem volt rá."

Az orosz szépség ugyanis kétszer is adogathatott a fináléért, ám nem tudott élni a lehetőséggel. Sarapova egyébként a második szett után, amikor nem sikerült befejeznie a mecset, az öltözőbe rohant, de mint később kiderült nem sérült meg, csak rendezte a gondolatait.

Davenport harmadik győzelmére készül

Lindsay Davenport
Lindsay Davenport
A torna előbb megfázással bajlódó Davenport gyenge szervajátéka miatt kényszerült a vártnál nagyobb ütközetre: a klasszis tíz kettős hibát ejtett.

"Az utóbbi két napban egyesben és párosban is háromjátszmás mérkőzéseim voltak, ezért kicsit fáradtan mozogtam. Nem ez volt életem legjobb napja, de legalább sikerrel zártam" - jegyezte meg az amerikai, aki a 2000-es US Open után jutott ismét Grand Slam-verseny döntőjébe. (Akkor nyert is, és egy évvel előtte Wimbledonban is diadalmaskodott.) A francia Nathalie Dechy annak ellenére jutott a legjobb négy közé, hogy a 19. helyen emelték ki.

Az elégedett vesztes

"Szép napok vannak mögöttem, nagyszerűen ment a játék. A jobbtól nem szégyen kikapni" - mondta sportszerűen a 25 éves Dechy, aki két labdára volt a döntőtől a második szettben, de épp ez a plusz hiányzott a játékából.

Ausztrál nyílt teniszbajnokság
Női egyes, elődöntő
Davenport (amerikai, 1.)-Dechy (francia, 19.) 2:6, 7:6 (7-5), 6:4
S. Williams (amerikai, 7.)-Sarapova (orosz, 4.) 2:6, 7:5, 8:6