Zalán
6 °C
19 °C

Lemondta a válogatottságot az olimpiai bajnok pólós

2005.03.03. 16:19
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Varga Tamás idén nem szerepel Kemény Dénes csapatában. Az olasz Nervi légiósa egészségi okokkal indokolta elhatározását, a kapitány elfogadta.
Az athéni olimpiai játékokon aranyérmes férfi vízilabdacsapat védője, Varga Tamás egészségi okok miatt lemondott a válogatottságról.

Kemény megértő volt

Az olasz Nerviben játszó olimpiai bajnok személyesen közölte elhatározását Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal. Jelezte egyúttal, hogy döntése erre az évre szól, egyszersmind reméli, a jövőben megint számíthat rá a szakvezető, és vissza tudja verekedni magát a legjobbak közé.

Kemény korántsem örömmel, de megértéssel fogadta a sérüléssel sokat bajlódó, amúgy itáliai csapatánál jelenleg is heti nyolc-kilenc edzést végző Varga bejelentését.

Megjósolhatatlan következmények

"Az utóbbi másfél év kemény munkája, benne az olimpiai felkészülés miatt Varga Tamás úgy érzi, pihennie kell, ezért mondta le a válogatottságot. Úgy gondolom, a júliusi montreali világbajnokságra készülő csapatnak majd hiányozhat, ugyanakkor időközben a helyére valaki be is épülhet, tehát nem lehet megjósolni, milyen következményekkel jár a lépése. Amellyel amúgy egyet tudok érteni, ő tényleg egy különleges eset, rengeteget volt orvosnál. Azzal váltunk el, hogy ősztől - játsszon bárhol is - a válogatottba való bekerülésre elegendő teljesítményt várok tőle" - mondta az MTI-nek a kapitány.

Nem kellő regenerálódás

Varga az olimpia óta sokat betegeskedett, de mivel csapatában húzóembernek számít, folyamatosan játszania kellett, így nem tudta kipihenni fáradságát, és nem tudott kellőképpen regenerálódni. A centerposzton is bevethető játékos az egyik legeredményesebb a Nerviben.

Varga és testvére, a jelenleg a Dinamo Moszkvát erősítő Zsolt 2003-ban együtt volt tagja a Barcelonában világbajnoki aranyérmes csapatnak. Fivére az olimpiai csapatból már kiszorult, idén pedig az olimpiai döntőben is eredményes Tamás sem játszik.

Volt botrányhős

A vasasos Varga a sydneyi olimpia után került be a válogatottba, a 2002-es botrányos verekedéssel végződő bajnoki döntő után, mint az egyik provokátor és főszereplő, másfél éves eltiltást kapott, de később mérsékelték. Varga amúgy elsőként kért bocsánatot tettéért.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!