Magyar sikerek a női kézilabda kupákban

2005.03.13. 21:03
A Ferencváros szombati sikere után - a dán Gudmét verték Tóthék az EHF Kupa, negyeddöntőjének első meccsén - vasárnap a Dunaferr és a Cornexi is dán ellenfelet győzött le a BL-ben, illetve az EHF Kupában. A legkönnyebb helyzetben a Győr volt, amely a várakozásoknak megfelelően kiütötte a román Zalau együttesét.
A Dunaferr kemény összecsapáson egy góllal, 27-26-ra győzték le a vendég Viborgot a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. A dánok kezdtek jobban, hamar kétgólos előnyre tettek szert, és ezt tartani is tudták egész sokáig.

A kétszer is a világ legjobbjának választott, orrtöréséből felépült Radulovicsot szinte az egész összecsapáson külön őrizték, s ezért inkább a büntetők értékesítésében, illetve a társak kiszolgálásában jeleskedett.

A magyar bajnok a találkozó vége előtt negyedórával vezettek először, és ekkor olyan extázisban játszottak a hazaiak, hogy már négy góllal is vezettek, 26-22-re. A Viborg azonban az utolsó két percben háromszor is eredményes volt. Az utolsó találatot a német Jurack szerezte időntúli szabaddobásból, a labda megpattant a blokkoló kezeken, és a földre rogyó Pálingerről a hálóba pattant.

Eredmény:
Női BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Dunaferr-Viborg HK (dán) 27-26 (10-14)

További negyeddöntők:
Hypo Niederösterreich (osztrák)-Ikast Bording (dán) 32-27 (16-16)v Elda Prestigio (spanyol)-Slagelse (dán) 31-34 (16-18)
Kometal Szkopje (macedón)-Krim Ljubljana (szlovén) 24-21 (12-11)

Hatgólos előnyt szerzett a Cornexi-Alcoa-HSB Holding a dán Horsens ellen a női kézilabda EHF Kupa negyeddöntő első, székesfehérvári mérkőzésén. A hazaiaknál Balogh Beatrix 14 találatot szerzett.

Jól kezdett a hazai csapat, de a fizikai fölényben lévő vendégek gyorsan egyenlítettek. A Cornexi azonban lendületben maradt és remek játékának köszönhetően a szünet előtt nem sokkal, már öt góllal is vezetett. Ekkor azonban egy kisebb hullámvölgy következett, így a szünetre csak két gól volt az előny.

A második félidő elején aztán visszaállt az ötgólos előny, de a játékvezetők több vitatott ítéletükkel is a dánokat segítették. Azonban ez is kevés volt, mert a hazaiak a szenzációsan játszó Balgh és a Tápai vezérletével ismét elhúztak.

Szerencsére ezután már a néhol durván játszó vendégek nem tudtak felzárkózni, így Szabó Edina tanítványai hatgólos előnnyel várhatják a jövő heti visszavágót.

Eredmény:
Női EHF Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Horsens (dán) 32-26 (15-13)

Szointén az EHF Kupában, a Győri Graboplast ETO kiütéses győzelmet aratott a román Silcotub Zalau ellen. Ráijesztett ellenfelére a Győr, amely 5-0-val indított. A románok erejéből az első félidőben csak arra futotta, hogy tartsák ezt a különbséget. A hazaiak jól védekeztek, támadásban viszont néha könnyelműsködtek, így a szünetig alig nőtt tovább az előnyük. A folytatásban is az ETO akarata érvényesült, és fokozatosan elhúzva riválisától végül magabiztos győzelmet aratott. A formalitásnak tűnő visszavágót jövő vasárnap, magyar idő szerint délelőtt 10 órakor rendezik Zilahban.

Eredmény:
Női EHF Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Győri Graboplast ETO KC-Silcotub Zalau (román) 35-22 (16-10)