Szamarában rendezik az Euroliga négyes döntőjét

2005.03.29. 15:50
A női kosárlabda Euroliga talán legerősebb együttese, az orosz Szamara lesz a házigazdája a sorozat négyes döntőjének. A döntő magyar részvevőjének, a MiZo-Pécs együttesének vezetői sajnálják, hogy ilyen messze kell utazniuk, mert így szinte kizárt, hogy magyar szurkolók is velük tartsanak a két és félezer kilométerre fekvő orosz városba. Ugyanakkor örömre ad okot, hogy a tavaly a kontinens második legjobbjává választott Iványi Dalma a San Antonio Silver Starst erősíti a nyáron.
Eldőlt, hogy az oroszországi Szamarában vívja meg harmadik négyes döntőjét a tavalyi házigazda MiZo-Pécsi VSK a női kosárlabda Euroligában. A kontinenssorozatban egyedüliként veretlen, kétszeres klub-világbajnok oroszok valószínűleg mesés költségvetésüknek köszönhetik, hogy előzetesen bejelentett szándékaiknak megfelelően lebonyolíthatják a Final Fourt.

Ötezer, háromezer, senki

"Ez nem a kosárlabdáról szól, hanem sokkal inkább a pénzről. Háromórás időeltolódással kell szembenéznünk, mintha nem is Európában kellene pályára lépnünk. Ha ismét mi kaptuk volna meg a rendezést, akkor ötezer szurkolónk előtt játszunk, Brnóba háromezren kísértek volna el bennünket, Vilniusba néhány százan, de az ismeretes vízumproblémák miatt Szamarában valószínűleg magunkra leszünk utalva" - mondta az MTI-nek Rátgéber László vezetőedző.

A Budapesttől két és félezer kilométerre fekvő, háromezres csarnokkal rendelkező orosz város együttese egyértelmű esélyesként vághat neki az április 22. és 24. között sorra kerülő négyes döntőnek a litván Vilnius ellen, míg a tavaly bronzérmes PVSK a cseh Brnóval csatázik majd a finálés szereplésért.

Iványi már aláírta a szerződését

Bármi is lesz a négyes döntő végeredménye, Iványi Dalma a pécsiek csapatkapitánya harmadszor is szerencsét próbál az amerikai női profi kosárlabda-bajnokságban (WNBA). Iványi ezúttal a San Antonio Silver Starst erősíti a nyáron.

"Az elmúlt időszakban a texasiak egyik megfigyelője járt Magyarországon, elégedett volt a játékommal, s a tárgyalások végén tegnap aláírtam a szerződésemet. A klub jogelődjében, a Utah Starzzban már szerepeltem korábban, így esetleg lesznek majd ismerős arcok" - mondta Iványi.

Utolsó nekifutás, vagy nem

"Ez lesz az utolsó nekifutásom a WNBA-nek, de ha nagyon összejönnek a dolgok, később még lehet, hogy megpróbálkozom odakint" - mondta az MTI érdeklődésére a baranyaiak válogatott irányítója, aki legutóbb 2003-ban, a Phoenix Mercurynál szerepelt, de mellőzöttsége miatt csakhamar hazatért.

Ami az Euroliga négyes döntőjének a nap folyamán kitudódott helyszínét illeti, a tavaly a kontinens második legjobbjává választott klasszis csalódottan nyilatkozott a szamarai kilátásokról: "Elsősorban hűséges szurkolóinkat sajnálom, hiszen várhatóan alig lesz valaki, aki vállalni tudja a hosszú utat Oroszországba. Az elődöntőben van esélyünk a Brno ellen, a fináléban pedig már bármi megtörténhet."