Biztosítás kétszázezer magyar sportolónak

2005.04.18. 15:47
A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) és a Credit Suisse képviselői aláírták azt az ötéves szerződést, amely közel kétszázezer sportoló számára nyújt kedvezményes sporteszközvásárlást és biztosítást.
A Magyar Sport Házában megtartották az első sajtótájékoztatót, ahol bejelentették a NSSZ és a Credit Suisse közti megállapodást a sportolók támogatásáról. A sportági szövetségeket tömörítő szervezet eddigi partnere kivonult a térségből, ezért volt szükség újabb társra.

A feltételek nem változtak

A szerződést - mely részleteit tekintve egy az egyben ugyan az, mint az eddigi, és közel kétszázezer sportoló biztosítását tartalmazza - Dr. Berényi János, a Nemzeti Sportszövetség elnöke és Gecser Ottó, a Credit Suisse Life értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese látta el kézjegyével.

A biztosítást mindenki igényelheti, aki rendelkezik a NSSZ által kiadott regisztrációs kártyával, amely további kedvezményekre is feljogosítja a tulajdonosát. A kártyával rendelkezők az ország kilencszáz pontján vásárolhatnak engedménnyel sportszereket, de a jövőjükre is gondolhatnak: megköthetik a bank által kínált előtakarékossági szerződést.

"Nem indult jól az év a magyar sport számára, a Nemzeti Sportszövetség harmincegy olimpiai és harmincnégy nem olimpiai sportot tömörítő szervezetei közül tizenhét az eddig megszokott három-négy millió forint helyett csak másfélmillió forintot kapott az államtól, de ezzel a szerződéssel a teljes magyar sporttársadalom biztosítása vált garantálttá" - mondta Dr. Berényi János NSSZ-elnök.

Modern mentőautót kapnak a sportolók
A Magyar Sport Házába költözött a Sportambulancia, ahova rövid időn belül megérkezik egy modern, az Európai Unió előírásainak mindenben megfelelő mentőautó, amelyben mindig a legsúlyosabb sérülésre felkészült szakorvos látja majd el a sportolás közben megsérült versenyzőket.
Remélik, a biztosításra nem lesz szükség

A kártya a biztosításon és a kedvezményes vásárlási feltételeken túl jó továbbá arra, hogy számom tartsák, mennyi sportoló van az országban. "A szerződés a kicsiktől egészen az olimpiai bajnokig, minden sportolóra vonatkozik." - tette hozzá Berényi.

"Reméljük soha, senki nem veszi majd igénybe a biztosítást, ezzel járna a legjobban mindenki, és akkor a pénzt el lehet költeni sportfejlesztésekre" - fejezte ki reményeit a szerződéssel kapcsolatban Gecser Ottó. Az együttműködés öt évre szól, de Gecser bízik benne, hogy a periódus végén a meghosszabbításról lesz szó.

Az eseményen részt vett Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, aki jelenleg a harmadik babáját várja, de utána nekivág a pekingi játékoknak. "Van egy tartozásom a csapat felé, hisz az olimpián nem sikerült nyernünk" - indokolt.