Nápoly rendezheti a vízilabda négyes döntőt

2005.04.21. 16:24
Szerencsés sorsolást kapott a címvédő, hét olimpiai bajnokot foglalkoztató Domino-BHSE a vízilabda Euroliga négyes döntőjében. Kovács István csapata nyerni akar ezúttal is, de egyelőre a hétvégén kezdődő magyar bajnoki döntőre összpontosít.
A címvédő Domino-BHSE elkerülte a két olasz együttest, így a horvát Jug Dubrovnik ellen vívja az elődöntőt a férfi vízilabda Euroliga Final Fourjában, amelyre az Európai Úszó Szövetség (LEN) döntése értelmében Nápolyban kerül sor május huszadikán és huszonegyedikén. A másik ágon a két olasz csapat mérkőzik, a házigazda Possilippo, és az olimpiai bajnok Madaras Norbertet a soraiban tudó Pro Recco. A Recco a enygeddöntőben a Vasast búcsúztatta.

Harmadszor házigazda Nápoly

A Posillipo eddig két ízben adhatott otthont a végső küzdelmeknek a pólós bajnokcsapatok - 1963-tól 1996-ig BEK, 1997-től 2003-ig Bajnokok Ligája, azóta pedig Euroliga néven futó kontinentális csúcssorozatában: előbb 1997-ben, majd pedig 1999-ben volt házigazda.

Tavaly a Hajós Alfréd uszodában a Honvéd diadalmaskodott, miután a fináléban 7-6-ra legyőzte a szerb-montenegrói Jadran Herceg Novit. A tavalyi döntős a Dubrovnik ellen vérzett el.

Az első meccsen nyerni kell

A tavalyi sorozatot az olasz klubok bojkottálták, így valamelyest gyengébbnek volt tekinthető, míg az idei mindenképpen erősebb, mert a négybe jutó két olaszon kívül a Brescia is a nyolcba került, de ott épp a Napoli állította meg.

Kovács István vezetőedző így foglalt állást: "A célunk változatlan, győzni szeretnénk. Úgy érzem, a sorsolás számunkra szerencsésen alakult, hiszen a Jug Dubrovnik verhető, és elkerültük a két hazai gárdát. Nyernünk kell az első meccsen, hiszen az elődöntőben már nincs mód a javításra. Mindez azonban még nagyon messze van, mert egy hónap múlva rendezik a Final Fourt, és mi most a következő megoldandó feladatra összpontosítunk: vasárnap az országos bajnokság döntőjének első mérkőzésén kell a csapatnak helyt állnia.