Judit
-2 °C
8 °C

Megfulladt a magyar vitorlás

2005.04.28. 19:36
Továbbra is Vodice város kikötőjében horgonyoznak a VII. Mira Mare Kupa vitorlásverseny hajói, amelyet addig nem is hagyhatnak el, ameddig a halálos vitorlásbaleset miatt indított vizsgálat le nem zárul. A boncolás kiderítette, hogy a magyar vitorlás halálát fulladás okozta.

A boncolás kiderítette, hogy fulladás okozta Budavári Vilmos, a VII. Mira Mare Kupa vitorlásversenyen hétfőn balesetet szenvedett csapat tagjának a halálát, mondta Hovanec Zoltán, a viadal szervezőbizottságának elnöke. A Kirimi Zoltán irányította hajó az erős szélben, hétfő éjjel borult a tengerbe.

A hajó elvesztette a tőkesúlyát és felborult. A közelben tartózkodó többi csapat azonnal a bajba jutottak segítségére sietett, de a viharos tengeren a hat főből csak ötöt tudtak kimenteni. A legénység hatodik tagjának holttestére csak másnap délelőtt bukkantak rá.

A szervezők kedden este felfüggesztették a versenyt, amit csütörtökön hivatalosan is befejezettnek nyilvánítottak. A hajók továbbra is Vodice város kikötőjében horgonyoznak, és a Sibenik megyei kikötői kapitányság rendelkezése értelmében addig nem hagyhatják el, amíg a vizsgálat be nem fejeződik és a baleset okait végérvényesen nem tisztázzák.

A szervezőbizottság ezzel együtt közleményben arról számolt be: a rendelkezésre álló adatok alapján "a tragédia oka a versenyhajó tőkesúlyának kitörése". Egyúttal leszögezte, hogy a balesetet nem navigációs hiba okozta. A tájékoztatás szerint Budavári Vilmos holttestét csütörtökön fia és barátai Sibenikből hazaszállították.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!