Nagy László Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával

2005.05.07. 20:20
A Barcelona története hetedik Bajnokok Ligája győzelmét érte el szombaton, a fináléban hazai pályán két góllal bizonyult jobbnak a Fotexet búcsúztató Ciudad Real ellen, így összesítésben eggyel nyert. A mezőny legeredményesebb játékosa Nagy László volt, kilenc gólt szerzett.
A kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének múlt heti első mérkőzésén a házigazda Ciudad Real 28-27-re verte a Barcelonát. A visszavágó esélyese tehát a Barcelona volt, amelyik történelme hetedik győzelmére készült. (Legutóbb 2001-ben vívta két spanyol csapat a finálét.)

A Ciudadnak is volt esélye a második félidőben

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, és végig a Barcelona vezetett, igyekezett irányítani a játékot, Nagy László már a félidő felénél két gólt ért el, vagyis pontosan annyit, amennyit egy hete "termelt". A játékrész végére alakult ki a legnagyobb, háromgólos különbség, de a pihenőre kettőre olvadt a különbség. (17-15)

A fordulás után gyorsan egyenlített a Ciudad, a Barcelona azonban visszaverte az első felzárkózási támadást, ismét kétgólos különbségre tett szert, ám a félidő felénél ellenállhatatlanul játszott a vendégalakulat, és 24-22-re is vezetett.

Nagy két lövést vétett el, kilencszer volt eredményes

Ezek után az időkérés használt a Barcának, feljöttek, tudatosabban támadtak - nagy fantasztikusan célzott, mindössze két lövést hobázott el -, Peric kapus pedig fontos labdákat hárított, egyenlítettek.

A végjátékra, az utolsó két percre "meccsnullnál", 28-27-es hazai vezetésnél került sor. A folytatásban már csak egy találat esett, ezt Romero vitte be hetesből, huszonhét másodperccel a vége előtt, és mivel az addig alig hibázó Dusebajev kicsit elhamarkodottan - messziről - lőtt, a Barcelona nyerte az idei BL-sorozatot.

Az Essen nyerte az EHF-kupát

A katalán együttesből került ki a mezőny legjobbja, a balkezes átlövő, Nagy László, aki kilencszer volt eredményes. (Nagy azonnal kedveséhez rohant, és a karjaiban ünnepelt.) A Barcelona a csoportküzdelmekben a második helyen végzett, a Szeged előzte meg, és győzte le a Tisza partján.

A férfi EHF Kupa döntőjének visszavágóján: TuSEM Essen (német)-SC Magdeburg (német) 31-22. Az Essen, 53-52-es összesítéssel nyerte el a trófeát.