Natália
-3 °C
8 °C

Sport, erőszak, felmentés

2005.06.16. 16:32
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Arsenal hétfőn őrizetbe vett holland futballistája, Robin van Persie lehet a második olyan sportoló, akit nemi erőszak elkövetése miatt börtönbüntetésre ítélnek. Eddig csak a nehézsúlyú ökölvívó világbajnok, Mike Tyson ült, az olimpiai bajnok NBA-kosaras, Kobe Bryantet felmentették, mint ahogy a bokszbajnok Tim Austint is.
A legendás amerikai ökölvívó, Mike Tyson a kilencvenes évek elején döbbentette meg sokadszor a világot, igaz, ekkor nem sportteljesítményével, hanem mert megerőszakolta a színes bőrű szépségkirálynőt, Desiree Washingtont. Tyson már tízévesen összeütközésbe került a törvénnyel, de miután a profi boksznak szentelte idejét és erejét, tizennyolc évesen világbajnok lett, és sokáig úgy tűnt, megjavult.

Másodszor felmentették Tysont

#alt#
Mike Tyson
'92-ben azonban a bíróság elítélte, a kiszabott hat év helyett viszont jó magaviselete miatt csak három és felet töltött rács mögött. 2001-ben ismét hasonló vádat hoztak fel ellene, de akkor bűnössége nem igazolódott. Tyson újabb veresége után néhány napja bejelentette visszavonulását a boksztól.

A "Féreg" pénzt is felajánlott

A sportvilág másik fenegyereke, a kosaras Dennis Rodman is gyanúba keveredett, őt a modellként hírnevet szerzett Tina New vádolta meg. Rodman lényegében elismerte vétkességét, azzal, hogy 225 ezer dollárral akarta "kárpótolni" a hölgyet, aki azt állította, betuszkolták egy autóba, majd altatót adtak neki, és közösülésre kényszerítették. A bíróságon viszont nem tudta igazolni a vádat, így a "Férget" felmentették.

Bryant beismerte, hogy megcsalta feleségét

Sokkal inkább sokkolta a közvéleményt a kiváló kosaras Kobe Bryant esete, aki akár négyéves börtönbüntetést is kaphatott volna, de végül felmentették. Bryantet egy szobalány jelentette fel, aki szerint közösülésre kényszerítette őt a Los Angeles Lakers sztárja. A klasszis beismerte, hogy megcsalta feleségét, de azt nem, hogy megerőszakolta a hotel alkalmazottját. A szobalány most már csak kártérítésre számíthat, ennek összegét nem lehet tudni, de előfordulhat, hogy félmillió dollárt is kézhez kaphat. A bűnbánó Bryantet különösebben nem viselte meg a hercehurca, a pályán általában csapata egyik legjobbja volt.

Austin egy nála éjszakázót környékezett meg


Kobe Bryant
Ugyancsak tisztázta magát a '92-es barcelonai olimpia bronzérmese, az ökölvívó Tim Austin, aki Kovács Istvánnal együtt vehette át a bronzérmet a játékokon. A harmatsúlyú Austin a profik között világbajnok lett, de 2003-ban egy tizenhat éves lány megerőszakolásával vádolták. A fiatal nő néhány rokonával együtt nála töltötte az éjszakát. Austin 2003-as első veresége után nem folytatta pályafutását.

Kilenc Leicester-játékos került őrizetbe

Az angol másodosztályban szereplő Leicester futballistái közül kilencet is őrizetbe vettek tavaly márciusban, de őket néhány nap után kiengedték. A játékosok edzőtáborozásukkor feledkeztek meg magukról, és a spanyol rendőrök a reptéren tartóztatták fel őket. A Chelsea és a Leeds labdarúgói is hasonló helyzetben voltak pár éve, esetük azóta sem tisztázódott.

A dél-afrikai Vilakazit egy kislány vádolja

Óvadék ellenében a dél-afrikai futballista, Benedict Vilakazi is szabadlábon lehet, őt egy tizenöt éves kislány megerőszakolásával vádolják. Klubja azonnal megfosztotta a csapatkapitányi karszalagtól, ítéletére azonban még várni kell.

A rendőrség szerint a tizenhétszeres válogatott játékos idén január végén bekopogott egy lakásba és engedélyt kért az ott egyedül tartózkodó tizenöt éves gyerektől, hogy megfürödhessen. Nem sokkal később behívta áldozatát a fürdőszobába és megerőszakolta.

Kluivert tisztázta magát a csoportos erőszak vádja alól


Patrick Kluivert
A holland Patrick Kluivertnek '96-ban volt egy nagy visszhangot kiváltó ügye, amikor a gyanú szerint több társával együtt erőszakoltak meg nőket, de végül nem sikerült rábizonyítani a tettet a '95-ös Bajnokok Ligája-fináléban győztes gólt szerző csatárra.

Menesztett svéd hokisok

A pár hónapja botrányba keveredett svéd válogatott hokisokat - Kristian Huseliust, Andreas Lilját és Henrik Tallindert - is szankcionálta klubjuk, a Linköping, felmondtak nekik szexbotrányuk után, mondván, nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.

A jégkorongozókat a szövetség a 2006-os torinói olimpia végéig eltiltotta, a bíróság azonban nemrég felmentette őket a vád alól.

A hétfőn letartóztatott holland futballista Van Persie ügyéről egyelőre igen keveset lehet tudni - csak annyi biztos: Rotterdamban fogták el -, klubja, az angol ezüstérmes Arsenal szóvivője eddig még nem szólalt meg az ügyben. A játékos egyelőre óvadék ellenében sem szabadulhatott, még mindig előzetes letartóztatásban van.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.