Czink Melinda egy óra alatt búcsúzott Wimbledontól

2005.06.20. 17:14
Szerencsés vesztesként a világranglista 133. helyén álló, selejtezőből induló Czink Melinda felkerülhetett az angol nemzetközi teniszbajnokság főtáblájára. Ellenfele a harmadik kiemelt francia Mauresmo volt, aki ellen bátran teniszezett, komoly esélye mégsem volt arra, hogy megszorítsa kiválóan adogató riválisát. 6:3, 6:2-re veszített.
Egyetlen magyarként Czink Melinda került fel az angol nemzetközi teniszbajnokság főtáblájára. Neki is hatalmas szerencsére volt szüksége, mert a fehérorosz Pucsek ellen a selejtező harmadik fordulójában veszített.

Czink jól küzdött

Az argentin Paola Suarez csípősérülése miatt viszont Czink előreléphetett, de nem sok esélye volt, hiszen a harmadik kiemelt francia Amelie Mauresmo otthonosan mozog a füvön, míg a magyar versenyzők általában idegenül játszanak Wimbledonban.

Mauresmo azonnal hozta adogatását, és rögtön esélye volt arra is, hogy elvegye riválisa adogatójátékát. Ez azonban nem sikerült, mert Czink jól küzdött, bátran játszott, nem látszott rajta a megilletődöttség. 3:2-nél viszont már nem tudott ellenállni a hálónál eredményesen teniszező franciának.

Nulla pont az utolsó két gémben

Az első szett 6:3 lett, a másodikban is gyorsan gémelőnybe került a francia, de Czink tartotta magát, egy-két tökéletes ütést produkált. Mauresmo szervái sokkal pontosabbak voltak, a hálónál pedig sorra érte el pontjait.

Czink erejéből annyira futotta még, hogy 4:1-nél elvegye ellenfele adogatójátékát, de a következő két játékban egy pontot sem ért el, így véget ért számára a találkozó. A huszonhárom éves magyar teniszező egy óra alatt búcsúzott Londontól.