Súlygolyó végzett a veterán versenybíróval

2005.06.23. 17:04
Tragikus baleset előzte meg a magyar idő szerint csütörtök délután kezdődő amerikai atlétikai bajnokságot. A hetvenhét éves versenybírót, Paul Suzukit olyan szerencsétlenül egy súlygolyó a fején, hogy életét az orvosok már nem tudták megmenteni.
A csütörtökön kezdődő amerikai atlétikai bajnokság előtti egyik utolsó edzésen meghalt egy hetvenhét éves versenybíró, akit egy eltévedt súlylökő-golyó talált fejen. Paul Suzuki már hosszú ideje visszavonult, ezúttal sem ténykedett, csak kíváncsi volt az atléták edzésére.

Kórházban hunyt el a versenybíró

A Los Angeles Times tudósítása szerint a baleset körülményei eddig még tisztázatlanok, csak annyi biztos, hogy a hét kiló huszonöt dekás golyó oldalról találta el Paul Suzuki fejét, aki közvetlenül a dobásra kijelölt terület mellett tartózkodott.

Suzuki az eszméletét azonnal elveszítette, és a gyors beavatkozás ellenére sem nyerte vissza, és a kórházba szállítást követően elhunyt. A lap arról nem számolt be, ki volt az a versenyző, akinek a dobása után a golyó elhagyta a dobásra kijelölt zónát.

Zokogó versenyzők

A baleset sokkolta az edzőket és a melegítő versenyzőket egyaránt, néhányan imádkozni kezdtek, többen zokogtak a pálya szélén.

Magyarországon is történt már hasonló eset néhány éve, amikor egy kalapács talált egy szemlélődőt, aki szintén belehalt sérülésébe.