Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Súlygolyó végzett a veterán versenybíróval

2005.06.23. 17:04
Tragikus baleset előzte meg a magyar idő szerint csütörtök délután kezdődő amerikai atlétikai bajnokságot. A hetvenhét éves versenybírót, Paul Suzukit olyan szerencsétlenül egy súlygolyó a fején, hogy életét az orvosok már nem tudták megmenteni.
A csütörtökön kezdődő amerikai atlétikai bajnokság előtti egyik utolsó edzésen meghalt egy hetvenhét éves versenybíró, akit egy eltévedt súlylökő-golyó talált fejen. Paul Suzuki már hosszú ideje visszavonult, ezúttal sem ténykedett, csak kíváncsi volt az atléták edzésére.

Kórházban hunyt el a versenybíró

A Los Angeles Times tudósítása szerint a baleset körülményei eddig még tisztázatlanok, csak annyi biztos, hogy a hét kiló huszonöt dekás golyó oldalról találta el Paul Suzuki fejét, aki közvetlenül a dobásra kijelölt terület mellett tartózkodott.

Suzuki az eszméletét azonnal elveszítette, és a gyors beavatkozás ellenére sem nyerte vissza, és a kórházba szállítást követően elhunyt. A lap arról nem számolt be, ki volt az a versenyző, akinek a dobása után a golyó elhagyta a dobásra kijelölt zónát.

Zokogó versenyzők

A baleset sokkolta az edzőket és a melegítő versenyzőket egyaránt, néhányan imádkozni kezdtek, többen zokogtak a pálya szélén.

Magyarországon is történt már hasonló eset néhány éve, amikor egy kalapács talált egy szemlélődőt, aki szintén belehalt sérülésébe.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.