Kovács Ági nem indulhat a világbajnokságon

2005.06.24. 15:13
Az olimpiai bajnok úszó, Kovács Ági múlt heti autóbalesete után megpróbálkozott az edzésekkel, de fájdalmai miatt nem vett részt az országos bajnokságon, és a júliusi montreali világbajnokságon sem fog.
Péntekre teljesen biztossá vált: az egy hete autóbalesetet szenvedett Kovács Ágnes, mivel nem javul sérülése, nem indul a Komjádi uszodában zajló országos bajnokságon. Kovácsnak szombaton kellene volna vízbe szállnia a 200 méteres vegyesúszás selejtezőjében ahhoz, hogy legkésőbb vasárnap megúszhassa a világbajnoki kiküldetési szintet.

Tíz év alatt először hagyja ki az országos bajnokságot

"Ha nem úszok, akkor is fáj a nyakam, a hátam, még jobban, ha mozgással próbálkozom" - monta szomorúan a mellen olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 200 vegyesen Athénban olimpiai negyedik helyezett klasszis.

"Hétfőn, kedden és szerdán is megpróbálkoztam az úszással, de nemhogy javult volna, hanem egyenesen romlott a helyzet, minél inkább erőltettem, úgy fájt egyre jobban. Persze, emiatt a szívem is fáj, hiszen tíz esztendő óta először nem tudok elindulni a magyar bajnokságon, hiába szerettem volna."

Vasárnap este állítják össze a csapatot

Ennek következtében aztán Kovács Ágnes a négy hét múlva kezdődő montreali világbajnokságon sem lehet ott. Az úszószövetség elnöksége ugyan elvben rábólinthat a vb-szereplésére szint hiányában is éppen korábbi érdemeire való tekintettel. A vasárnap esti csapat-összeállításnál viszont azt a szempontot is mérlegelni kénytelen a testület, hogy a Kőbánya SC klasszisának felépülése esetleg több hétig is eltarthat, miáltal a lemaradása, a kieső edzésnapok következtében, végképp behozhatatlanná válik.

Az év végén versenyez legközelebb

"Természetesen nagyon szeretnék ott lenni a világbajnokságon, ám nem minden áron" - így a bajnoknő.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy Kovács Ágnes legközelebb világversenyen az év végi, trieszti rövidpályás Eb-n, illetve a jövő nyári budapesti Európa-bajnokságon szerepelhet, a júliusi vb-n nem.