Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Tíz olimpiai bajnok pólóssal a vb-aranyért

2005.06.29. 20:27
Az Athénban olimpiai bajnoki címét megvédő vízilabda-válogatottból Benedek Tibor szívpanaszokra, Varga Tamás fáradtságra hivatkozva mondta le a válogatottságot, Steinmetz Barnabást a kapitány hagyta ki a montreali vb előtt. Kásás Tamás vasárnapi könyöksérülése nem volt komoly, így ő utazhat, a csapatban három vb-újonc kapott helyet.

Ígéretéhez hűen a vízilabda-válogatott kapitánya, dr. Kemény Dénes szerda délután kijelölte a New York-i Világligára valamint a július tizenhetedikén kezdődő montreali világbajnokságra utazó tizenhárom fős keretét. Ahogyan a felkészülési meccsek alapján várni lehetett, az egyik legjobbnak tartott magyar védő, a kétszeres olimpiai bajnok, Steinmetz Barnabás nem kapott bizalmat.

Varga és Benedek el sem kezdte a felkészülést

Benedek Tibor
Benedek Tibor

Az athéni olimpián győztes alakulatból így összesen három aranyérmes hiányzik. Az Olaszországból az Újpestbe hazatérő Varga Tamás egészségi állapotával, fáradtságával magyarázta, miért nem kíván - időlegesen - részt venni a felkészülésben.

A májusi Euroliga-döntő után csatlakozott hozzá a csapatkapitány, a harminchárom éves Benedik Tibor, aki úgy indokolt, szívritmus-zavarai miatt kénytelen véglegesen búcsút inteni a nemzeti csapatnak.

Átalakított csapat

A harmincéves Steinmetz Barna eddig legtöbbször a védekezésben kapott helyet, viszont Kemény alighanem úgy gondolja, hogy a vasasos Varga Dániel csatasorba állításával, valamint Fodor Rajmund védőmunkájára számítva pótolja őt, illetve elkezdi a jövő csapatának építését.

"Úgy érzem, a csapat összetételével abban erősödtünk, hogy a védőjátékosok hatékonyabban tudják majd segíteni a támadásokat" - fejtette ki az MTI-nek a kapitány.

Kiss és Szívós először

Varga mellett először tagja a keretnek az egri Kiss Csaba, aki mindeddig a negyedik balkezes klasszisnak számított, ám Benedek kiválásával, egyet előre léphetett. Az olimpia előtt a tizennegyedik emberként számon tartott Szívós Márton is igazolhatja kivételes képességeit, egyszersmind édesapja nyomdokaiba léphet. Szívós István tagja volt a '73-as világbajnokságon győztes társulatnak.

A világbajnokság július tizenhetedikén kezdődik, a mieink a románokkal, a horvátokkal és a házigazda Kanadával vannak egy csoportban, és nyilvánvalóan harcban lesznek a dobogós helyezésekért.

A magyar válogatott keret:
Gergely István, Szécsi Zoltán (kapusok) - Szívós Márton, Fodor Rajmund, Biros Péter, Kásás Tamás, Vári Attila, Varga Dániel, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Kiss Gergely, Kiss Csaba, Madaras Norbert (mezőnyjátékosok)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.