Gyurta Dániel csak tévézhet az úszó-vb alatt

2005.07.19. 14:35
Véglegesnek tekinthető, hogy hét magyar úszó indul a montreali világbajnokságon, az utazó keretből kimarad a még lábadozó Kovács Ágnes és a formán kívül teljesítő Gyurta Dániel. Kiss László szövetségi kapitány aranyat vár Cseh Lászlótól.
Szombaton fejezték be a hónap végi, montreali vizes világbajnokság előtti felkészülés utolsó fázisát a magyar úszóválogatott tagjai. A balatonfűzfői edzőtáborozás a szövetségi kapitány értékelése szerint remekül sikerült, az edzéseredmények biztatóak a világbajnoki start előtt, miközben persze Kiss László sajnálja, hogy Kovács Ágnes és Gyurta Dániel nem lehet ott Montrealban.

A szó szerint is válogatott társaságból két mellúszó maradt ki. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács még nem heverte ki teljesen autóbalesetét, Athén ezüstérmese, Gyurta gyenge formája miatt nem vállalta a vb-részvételt. Így Cseh Lászlóval az élen háromfős férfi alakulat - Bodor Richárd, Cseh, Flaskay Mihály - és négytagú női gárda - Boulsevicz Beatrix, Jakabos Zsuzsanna, Nagy Réka, Risztov Éva - alkotja a nemzeti úszóegyüttest.

Csehnek négyszáz vegyesen nyernie kell

"Áginak az utolsó orvosi vizsgálat idején is még fájdalmai voltak, több hét kimaradás után meg amúgy se lenne sok értelme holmi kísérletezésnek, így a vb és az augusztusi Universiade helyett ősztől számíthatunk rá, s várhatjuk tőle azt, hogy kellőképpen felkészülten rajthoz áll a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságon, majd jövőre a budapesti Eb-n. Gyurta Daninak pihenőt adtunk, a kanadai vb-t idehaza, a tévében nézheti meg, a világbajnokságra nem jön, így beszéltük meg szüleivel, edzőjével, és szeptembertől kezdi meg újból a munkát a rá 2006-ban váró nagy versenyekre, mindenek előtt a margitszigeti Eb-re, s az ifjúsági Európa-bajnokságra. Ami magát az edzőtábort illeti, ritka sikeres két héten vagyunk túl, mindenki tette a dolgát, Risztov Éva nagyon sokat javult, utolérte önmagát, remélem ez, akárcsak a többiek által elvégzett sok-sok munka is, megfelelő eredményekben realizálódik a világbajnokságon. A válogatottak közül hadd emeljem ki külön is Cseh Lászlót, erősen, keményen végigdolgozta ezt a két hetet is, nagyon jó edzéseredményeket produkált, tőle 400 m vegyesen aranyérmet várok Montrealban" - mondta a kapitány az MTI-nek.