Vadászgép ellen versenyez Palik László

2005.07.20. 19:09
Egy héttel a Forma-1-es Magyar Nagydíj után, augusztus hatodikán és hetedikén a kecskeméti repülőnapon különös versenyre kerül sor. A Red Bull autója ugyanis előbb egy MiG 29-essel, egy nappal később pedig egy Gripennel méri össze gyorsaságát. A repülőben Bochkor Gábor, a versenyautóban Palik László ül majd.
Egy MiG-29-es, illetve egy Gripen vadászrepülőgéppel is összeméri gyorsaságát a Red Bull Racing Forma-1-es autója a kecskeméti nemzetközi repülőnapon augusztus hatodikán és hetedikén, ahol több mint hetven repülőgép tart majd légibemutatót.

Palik és Bochkor versenye is lesz

Az F1-es kocsit a Hungaroring Sport Rt. elnöke, Palik László vezeti majd, a kétüléses Gripen repülőgép másodpilótája pedig Bochkor Gábor műsorvezető lesz.

A Red Bull salzburgi "főhadiszállásán" szerdán együtt volt látható a Forma 1-es autó és a Magyar Honvédség MiG-29-es repülője. A repülőtéren található, kavics alakú, csupa üveg hangárban láthatóak a Red Bull "Flying Bulls" elnevezésű repülőcsapatának gépei, illetve a Forma-1-es csapat versenyautói is.

Ilyen versenyt még sohasem rendeztek

A "gyorsulási verseny" a repülőnap egyik legnagyobb látványosságának ígérkezik, már csak azért is, mert hasonlót eddig még csak úgy rendeztek, hogy a vadászgép felszállás közben mérkőzött meg a versenyautóval.

Kecskeméten azonban a repülőgép mintegy kétszáz kilométeres sebességgel érkezik majd az álló Forma-1-es autó fölé és négy távon - ötszáz, ezer, ezerötszáz és kétezer méteren - gyorsulnak, versenyeznek egymással. A rendezvény augusztus ötödiki főpróbáján a MiG-29-es, míg szombaton már a Gripen versenyez majd a Forma-1-es autóval.

Olasz és török bemutató

A térség legnagyobb repülőnapján a légierőnél 2006-ban hadrendbe álló Gripen vadászrepülőgépen túl a Magyar Honvédség szárazföldi haditechnikai eszközeit is bemutatják. Csakúgy, mint két évvel ezelőtt, idén is bemutatót tartanak a nagy múltú olasz Frecce Tricolori, a török Turkish Stars repülőgép-kötelékek.

Július 31-ig a gyermek és a nyugdíjas jegyeket ezerötszáz forintért, a felnőtt jegyet háromezer-ötszáz forintért lehet megvásárolni. Ezután két, illetve négyezer forintba kerülnek majd.