Második helyen a magyar pilóta

2005.07.20. 17:11
Egy hónappal kéztörése után a zolderi holland, illetve benelux Forma-Ford futam mindkét versenyén dobogóra állt Vajta Balázs, a sorozat egyetlen magyar résztvevője: második, majd harmadik lett.
Dobogóra állt a Holland-, illetve Benelux-Forma-Ford Bajnokság mindkét hétvégi futamán a sorozat egyetlen magyar indulója, Vajta Balázs.

A rajton még javítania kell

A 23 éves versenyző először versenyzett Zolderben, de gyenge rajtja után az első futamban a középmezőnyből a második, míg később - hasonlóan rossz indulást követően - a harmadik helyre hozta be az autóját.

Bravúrját növeli, hogy egy hónapja, a legutóbbi nagydíjon kezét törte, és épp csak felépült a múlt hétvégére.

Váltógondjai voltak

"Örülök a sikernek, de azt sajnálom, hogy a startot elszúrtam. Rengeteget előztem viszont, és ha a második futam végén nem megy tönkre a váltóm, azon is a győztes mögött végzek" - nyilatkozta az Indexnek Vajta.


Vajta a dobogó második fokán (piros overallban)

Az említett technikai hibánál meg is pördült, de a pályán tartotta a kocsit, így csak egy riválisa tudta visszaelőzni.

Már második az összetettben

A 23 éves magyar-holland kettős állampolgár az összetett második helyén áll kategóriájában, a First Divisionben. Következő futama augusztus végén lesz, de a jó eredmények miatt - ha sikerül szponzort szereznie - elképzelhető, hogy egy rangosabb Donington Park-i rendezvényen is elindul.