Félgőzzel is nagy győzelem

2005.07.27. 11:00
A második negyed briliáns játéka elég volt, hogy a férfi vízipólósok a világbajnokság elődöntőjébe jussanak. A spanyolok három érvénytelen gólt dobtak és későn ébredtek.
A spanyol válogatott azon kevés csapatok közé tartozik, amelyik ellen az utolsó három világbajnoki mérkőzését Magyarország elvesztette, ennek ellenére a kilenc olimpiai- és világbajnokkal felálló magyar válogatott volt az elődöntő esélyese. A két csapat az idén egyszer találkozott, a Világliga találkozót Kemény Dénes válogatottja nyerte. A negyeddöntő esélyese Magyarország.

Álmos kezdés


Tekintse meg képeinket!
A mérkőzést a spanyolok kezdték, és rögtön akciógóllal szereztek vezetést Molina révén, 0-1. Molnár Tamás a második percben egyenlített, 1-1. Mindkét csapat több lehetőséget elszalasztott. a spanyolok például emberelőnyből még helyzetig sem tudtak eljutni, nem úgy a magyar válogatott; Madaras góljával vezetést szereztünk, 2-1, majd a remek formában játszó balkezes játékos újabb találatával két gólra nőtt az előny, 3-1. A magyaroknak keveset kellett kiadniuk magukból, kérdés, hogy egy felpörgött spanyol csapat ellen ez mire lenne elég.

Kiütéses lesz?

A második negyedben a magyarok pörögtek fel, a spanyolok, nem, bár a játékrész kihagyott helyzetekkel kezdődött. Hiába úsztunk meg, Fodor bombája a vízről a kapufára vágódott. A spanyolok sorozatban hagyták ki az emberelőnyös helyzeteket, Kásás viszont egy újabb megúszás után nem hibázott, 4-1. A spanyolokat az ág is húzta, hiába dobtak gólt, a bírók támadó szabálytalanság miatt nem adták meg. A kapuban Szécsi több bravúrt is bemutatott, majd a negyed negyedik percében Biros távolról növelte az előnyt, 5-1. A négygólos előnyt Molnár Tamás egy bejátszás után növelte, 6-1. Az utolsó másodpercekben a spanyolok egy emberelőny utáni időkérés után sem tudtak a hálóba találni. Igaz, a magyarok sem.

Tét nélkül

A harmadik negyedben a spanyolok második gólját nem adták meg, mert a centerük a víz alá vitte a labdát. A Kásás visszahúzása után megítélt büntetőt Biros Péter hagyta ki. Az ellentámadásnál a kubai származású Perez nem hibázott, 6-2. Ami Birosnak négy méterről nem sikerült, az messzebbről összejött. Bombagóljával újra ötgólosra nőtt az előny, 7-2.

Spanyol ijesztgetés


Klikk a képre!
Negyedszerre is a spanyolok hozták el a labdát a ráúszásnál, de gólt nem értek el, megszerezték viszont harmadik érvénytelen góljukat. Az emiatt reklamáló Hernandezt a bírók végleg, cserével kiállították. Perrone egy megúszás után érvényes góllal szépített, 7-3. Perrone újabb, ezúttal emberelőnyös góljával tovább csökkent a magyar előny, 7-4. Az ellentámadásnál Madaras és Szívós is kapufára dobta a labdát. Az utolsó percek vízibirkózásra emlékeztettek, a magyar csapat eredményesen akadályozta meg a spanyolokat abban, hogy tovább csökkentsék az előnyt. Sőt, Steinmetz Ádám ejtése eldöntötte a mérkőzést, 8-4.

A spanyolok legfeljebb ötödikek lehetnek ezen a világbajnokságon, a magyar csapat az olaszokat 13-9-re verő görögekkel játszik a döntőbe jutásért, csütörtökön hajnali fél négykor. A másik elődöntőt Szerbia-Montenegró és Horvátország vívja.