Öt vb-ezüstérmes maradt ki a Világliga keretből

2005.08.03. 19:53
Öt vb-ezüstérmes kimaradt, ugyanakkor a vb-ről az utolsó pillanatban lemaradó Steinmetz Barnabás bekerült Kemény Dénes pólós keretébe, amely a jövő hét második felében Belgrádban a Világliga-döntőjében száll harcba.
Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 16 emberrel kezdi meg csütörtöktől a szűk egyhetes felkészülést a jövő hét második felében esedékes belgrádi Világliga-döntőre, amelyet a selejtezősorozaton legjobbnak bizonyult hat válogatott részvételével rendeznek meg.

A keret felerészben kicserélődik a vasárnap véget ért és magyar ezüstérmet hozó montreali világbajnokságon járt gárdához képest, amelyből ezúttal öt olimpiai bajnok is hiányzik: a kapus Szécsi Zoltán mellett Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Molnár Tamás.

Steinmetz Barnabás visszatért

A világbajnoki címétől a Szerbia-Montenegró válogatottja által megfosztott társasághoz csatlakozik ugyanakkor a szintén kétszeres ötkarikás aranyérmes és frissiben "reaktivált" Steinmetz Barnabás, a többiek a szövetségi kapitány korábbi bővebb keretében megfordult, javarészt fiatal játékosok, akik a szerb fővárosban kapnak bizonyítási lehetőséget.

Vadonatúj embernek számít a centerposzton most klubtársát, Molnárt helyettesítő honvédos Hárai Balázs. Szécsit Belgrádban Jászberényi Gábor igyekszik pótolni. Kemény Dénes a védőposzton "éles" körülmények között próbálhatja ki Gór-Nagy Miklóst.

"Régi újoncok" új lehetősége

Visszakerült a nemzeti együttesben korábban már többször megfordultak közül Bárány Attila, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergő és Vindisch Ferenc.

"A lehető legjobb pekingi olimpiai szereplés miatt úgy érzem, hogy ez az a csapat, amelynek a belgrádi Világliga-döntőn szerepelnie kell" - kommentálta tömören döntését Kemény Dénes.

A Vl-fináléra utazók névsora:
Gergely István, Jászberényi Gábor - kapusok

Bárány Attila, Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergő, Kiss Csaba, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Szívós Márton, Varga Dániel, Vári Attila, Vindish Ferenc - mezőnyjátékosok