Amerikai sportolók az árvízkárosultakért

2005.09.02. 10:05
Az NBA és a WNBA több sztárja is úgy gondolta, segíteni szeretne a Mexikói-öböl partján pusztított Katrina hurrikán károsultjain. Ezért akadt, aki adakozott, volt aki gyűjtést szervezett, és volt aki alapítványt hozott létre. A teniszező Serena Williams pedig minden egyes idei ász ütése után ajánlott fel száz dollárt.

Az észak-amerikai férfi (NBA) és női (WNBA) profi bajnokság kosarasai adományokkal és akciókkal igyekeznek segíteni az elmúlt hétvégén a Mexikói-öbölnél pusztító Katrina hurrikán károsultjainak. A Golden State Warriorst erősítő Baron Davis például 50 ezer dollárt utalt át a Vöröskeresztnek.

"Három évig játszottam a New Orleans Hornetsben, és lehangoló volt látni, hogy milyen állapotban van a város. Kérem, hogy aki teheti, hívja fel a Vöröskereszt gyűjtővonalát" - mondta az All Star-válogatott klasszis.

Ingyen kosármeccs a károsultaknak

A természeti csapásban ugyancsak érintett Louisianában született Chris Duhon alapítványt hozott létre adományok, ruhák és étel begyűjtésére. Hasonlóan cselekedett a Cleveland Cavaliers, a Denver Nuggets és az Orlando Magic is, egymillió dollárig terjedő alaptőkével. A Los Angeles Lakers 10 ezer dollárt utalt át a rászorulóknak.

A nők részéről a Houston Comets valamennyi rájátszásbeli mérkőzésén gyűjtést szervez, és ingyen engedi be csarnokába a louisianai, mississippi és alabamai lakosokat. A Seattle Storm hazai playoff-találkozóinak teljes bevételét felajánlotta a New Orleans-i baptista templom renoválására.

A kosarasokon kívül a teniszező Serena Williams is nemes gesztusról tett tanúbizonyságot. A jelenleg az US Openen szereplő sztár minden egyes idei(!) ász ütése után száz dollárt ajánl fel a rászorulóknak.