Natália
-3 °C
8 °C

Talmácsi szakíthat a KTM-mel

2005.10.05. 15:29
Nem aggódik Talmácsi Gábor motoros jövője miatt Stefano Favaro, a pilóta menedzsere. Jelenlegi istállója, a KTM ugyan megharagudott rá a katarban történtek miatt, de máris kapott ajánlatokat más csapatoktól. Favaro jövő csütörtökön tárgyal a KTM-főnökkel, és ha úgy látja jónak, Talmácsi otthagyhatja az osztrák teamet.
Nem örült Talmácsi Gábor katari győzelmének csapatfőnöke, Harald Bartol. A KTM-pilóta ugyanis az utolsó egyenesben megelőzte csapattársát, Mika Kalliót a vasárnapi futamon, aki így öt pontot elveszített a vb-küzdelemben: a Hondával futó Thomas Lüthi ellen hét pont helyett kettővel vezet. Az összetett-harmadik Talmácsinak 45 pont a lemaradása. (A maradék három nagydíjon maximum 75 egységet lehet szerezni.)

Nem lehetett egyértelmű a csapatutasítás

Bartol állítja, Talmácsi nem tartotta be utasítását, vagyis hogy segítse Kalliót a versenyben. A motoros azt mondja, megtette, amit kértek tőle, de a csapattaktika szerinte értelmetlenné vált, mert ők ketten elöl mentek, míg Lüthi sokkal lemaradva csak hatodikként követte őket. Ezért nem fogta vissza a motorját a célegyenesben.

A nagydíj leintése után sokféle információ érkezett a helyszínről, melyek szerint a magyar pilótát leszidták, a szerelők szóba sem álltak vele, sőt, az olasz RAI televízió arról tudósított, hogy a KTM felbontja nemrég meghosszabbított szerződését.

Kétféle sztori létezik

Talmácsi Gábor

"A szituáció olyan, mint egy házáspárnál, összevesztek, de még nem váltak el" - cáfolta a szakítást az Indexnek Stefano Favaro, Talmácsi Gábor menedzsere.

A versenyző olasz pártfogója még hazánkban tartózkodik, de hamarosan a következő nagydíj helyszínére, Ausztráliába utazik, hogy tisztázza a helyzetet mind Talmával, mind Bartollal.

"Jövő csütörtökön leülünk Gáborral, illetve a csapatfőnökkel hármasban, és megbeszéljük, mit tegyünk" - mondta Favaro, aki bízik védence igazában, de a másik felet is meg akarja hallgatni. - "Gábor elmesélte nekem a történteket, én hiszek neki, de a KTM csapatmenedzsere egy másfajta históriáról tájékoztatott".

"Lehet, hogy mi állunk föl"

Favaro pontosan nem árulta el, mi volt a különbség a kettő között, de nem tartja kizártnak, hogy istállóváltással ér véget az ügy. "A KTM-nél akarjuk folytatni, de ha a találkozó után úgy látjuk, hogy az eddigi bizalom, amit Gábor kapott, már nincs meg, lehet, hogy mi állunk föl".

Erre persze még korai gondolni, mert "Talmácsi a KTM-től semmilyen hivatalos feddést vagy megrovást sem kapott".

Biztosan a GP-sorozatban marad

Nem tudni pontosan, mi lesz a folytatás, csak egy biztos: Talmácsi Gábor jövőre is a Moto GP-sorozatban fog versenyezni. "A történtek után szinte azonnal csörgött a telefonom, és több ajánlatot is kaptunk más gárdáktól" - árulta el Favaro, de azt, hogy melyektől, illetve, hogy 125-ös vagy 250-es teamek voltak-e, nem fedhette föl.

Talmácsinak három vb-futam győzelme és érvényes KTM-szerződése van az idei 125-, illetve a jövő évi 250 köbcentis szezonra, de hogy hol és melyik géposztályban folytatja, csak bő egy hét múlva derülhet ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!