Talmácsi mellett áll Valentino Rossi

2005.10.05. 16:28
"Ő is lehet még világbajnok" - nyilatkozta a hétszeres motoros világbajnok Valentino Rossi az olasz Moto Sprint című lap tudósítójának, aki azt tudakolta, helyesli-e, hogy Talmácsi Gábor a csapatutasítás ellenére az utolsó métereken megelőzte márkatársát, Mika Kalliót a katari futamon.
A legnépszerűbb olasz motoros szaklap, a Moto Sprint állítja, Valentino Rossi támogatja Talmácsi Gábort a Katarban kialakult KTM-ügyben.

A magyar versenyző a vasárnapi futam utolsó méterein előzte meg csapattársát, Mika Kalliót, aki így nem hét, hanem két ponttal vezeti a világbajnokságot három futammal - 75 szerezhető ponttal - a zárás előtt.

Mérgesek Talmácsira

A finn versenyző és a csapatvezető Harald Bartol is megharagudott Talmácsira, ugyanis a főnök az indulás előtt azt kérte, a KTM-esek segítsenek Kalliónak.

A 24 éves magyar motoros szerint az utasítás nem volt egyértelmű, ráadásul azt hitte, van még egy kör a futamból, ezért előzött a célban.

Még a magyar is nyerhet

Az eset után azt pletykálták, Talmácsit kirúgják a KTM-től, de ezt a pilóta menedzsere, Stefano Favaro az Indexnek cáfolta, sőt, azt mondta, az istálló nem is figyelmeztette védencét. Nem zárta ki viszont, hogy a tehetség végül szakít jelenlegi gárdájával.

A Moto Sprint legutóbbi számában idézte napjaink legnagyobb sztárját, a hétszeres világbajnok Valentino Rossit is, aki Talmácsinak adott igazat. "De Talmácsi Gábor is lehet még világbajnok" - mondta szűkszavúan Rossi, azaz szerinte érthető, hogy nem elégedett meg a második hellyel Talma.

Győzelméhez szerencse kéne

A pontállás szerint valóban lehet még első Talmácsi, lemaradása ugyan jelentős - 45 egység -, de szerencsével még megszoríthatná az előtte állókat.

A Katarban hatodik, sokáig vb-éllovas Thomas Lüthi meg is köszönte Talmának a fair versenyzést: "Talmácsi megajándékozott öt ponttal, amit ezúton is szeretnék megköszönni neki".

A többségnek szimpatikus

Az olasz újság arról is írt, hogy a magyar tette sok versenyzőtársának szimpatikus. A többségi vélemény az, hogy egy igazi versenyző keményen dolgozik, és mindent megtesz a sikerért.