Talmácsit engedi nyerni a KTM

2005.10.13. 13:53
Továbbra is a régi bizalommal számít Talmácsi Gáborra a KTM, árulta el a motoros menedzsere, Stefano Favaro, miután Ausztráliában tárgyalt a csapatfőnök Harald Bartollal. Helyzete az istállónál viszont megváltozott a katari futam után, ezért elképzelhető, jövőre elhagyja az osztrák teamet.
"A KTM idén és jövőre is számít Talmácsi Gáborra, de a felek kapcsolata megváltozott" - nyilatkozta az Indexnek a magyar motoros menedzsere, aki csütörtökön tárgyalt a KTM-csapatfőnök Harald Bartollal.

Talmácsi helye az osztrák istállónál akkor vált kérdésessé, amikor Katarban annak ellenére megnyerte a futamot, hogy főnöke azt kérte tőle, segítse csapattársátát, a pontversenyben jobban álló Mika Kalliót.

Talmácsi és Kallio gépe egyforma lesz

A KTM-nél az elmúlt tíz napban csak Pit Beirer igazgató szólalt meg, ám Ausztráliában Stefano Favaro tisztázta a történteket a legfontosabb kérdésekben határozó Harald Bartollal.

A megbeszélésen a szakember azt mondta a menedzsernek, hogy Talmácsi továbbra is ugyanolyan támogatást kap mint eddig, és ugyanolyan jól felkészített motorral indulhat, mint Kallio.

"Bartol biztosított róla, Gábor és Kallio gépe egyformán jó lesz" - árulta el Favaro.

Nem lesz csapatutasítás

A katari dobogón középne Talmácsi (fotó: epa)
A katari dobogón középen Talmácsi
(fotó: epa)
Katarban Talmácsi szerint az utasítás nem volt egyértelmű, emiatt is előzte meg márkatársát. Ezúttal, Phillip Island-en viszont nem gátolják a szabad versenyzésben.

"Ausztráliában nem lesz csapatsorrend, Gábor és Kallio is a legjobb tudása szerint motorozhat. Bartol annyit mondott Gábornak, ha a futam közben úgy érzi, hogy érdemes segítenie Kalliót, akkor saját döntése szerint megteheti. Semmire nem kötelezte viszont" - ismertette a helyzetet Talmácsi menedzsere.

Szeretnék, ha maradna

A KTM szeretné, ha Talmácsi 2006-ban a 250-es gépen versenyezne, erre már szerződésük is van, mégsem biztos, hogy a 24 éves pilóta náluk folytatja.

"Az idei utolsó három 125-ös futam a KTM-mel nem kérdéses, de a helyzet nem olyan, mint Katar előtt volt. Megvárjuk a következő versenyeket, és aztán döntjük el, hogyan tovább".

Van ajánlata más csapatoktól

Favaro a múlt héten megerősítette, védence több ajánlatot is kapott más istállóktól, és biztosan marad jövőre is a gyorsasági vb-sorozatban. Azt, hogy 125 vagy 250-es motoron, egyelőre nem tudni.

Három futammal a 125 köbcentis világbajnokság vége előtt Mika Kallio a hondás Thomas Lüthi előtt két, Talmácsi Gáborral szemben negyvenöt ponttal vezet a pontversenyben. A maradék nagydíjakon hetvenöt egységet lehet összeszedni.