Talmácsit feltartották, és tartalék gépével verte Kalliót

2005.10.14. 15:45
Hatodik lett az motoros Ausztrál Nagydíj első időmérőjén Talmácsi Gábor. Csapattársai jóval mögötte végeztek, annak ellenére, hogy a magyar az edzés elején bukott, és tartalék KTM-jére kellett átülnie. Ráadásul legjobb körében egy spanyol motoros feltartotta.
Talmácsi Gábor a hatodik, míg Tóth Imre a 25. időt érte el a 125 kcm-es géposztály pénteki, első időmérő edzésén a gyorsasági motoros világbajnokság ausztráliai futamán.

Jobb is lehetett volna

Talmácsi - háromból - a legjobb KTM-es volt a mezőnyben, a vb-pontversenyben vezető csapattársa, a finn Mika Kallio ugyanakkor csupán a 18. eredményt érte el. A harmadik KTM-mel Julian Simon tizedik lett.

"Gábor ennél lényegesen jobb időt is elérhetett volna, de a zárás előtt nem sokkal egyik versenyzőtársa, a spanyol Aleix Espargaro feltartotta a leggyorsabb kanyarban" - mondta az MTI-nek Stefano Favaro, a magyar pilóta menedzsere.

Kilökték alóla a motorját

Talmácsi már az edzés elején bajba került, de megúszta a komolyabb balesetet: egy másik pilóta nekiment, és kilökte alóla a gépét. Ezután visszament a boxba, átült a második számú motorra, és folytatta a tréninget.

Az új befecskendezés "fantasztikus"

A KTM Phillip Islanden először használ direkt befecskendezésű motorblokkot, amiről Talmácsiazt mondta, fantasztikus fantasztikus.

"Holnapra is szép időjárást jósolnak, remélhetőleg a pályát a legkisebb esőfelhő is elkerüli. A technika tökéletes volt, remélhetőleg szombaton szintén így lesz. 'Talma' remek hangulatban van, és bízik a sikeres folytatásban" - árulta el Favaro.

Ha tud, nyerhet

Talmácsi katari győzelme után nézeteltérésbe keveredett a főnökeivel, de csütörtökön tisztázták az ügyet, és a KTM-istálló vezetője megígérte, ugyan olyan esélyekkel indul, mint eddig. Ha tudja, meg is nyerheti a Phillip Island-i futamot, nem kell a pontversenyben 45 egységgel jobban álló márkatársát, Kalliót segítenie.